11 bästa doftfria fuktighetskrämexperten godkänd 2022

11 bästa doftfria fuktighetskrämexperten godkänd 2022

Med Well + Good SHOP lägger våra redaktörer sin mångåriga erfarenhet i arbetet med att välja produkter (från hudvård till egenvård och mer) de slår vad om att du kommer att älska. Medan våra redaktörer självständigt väljer dessa produkter, kan ett köp via våra länkar tjäna en Well + Good-kommission. Glad shopping! Utforska butiken

När det kommer till min skönhetskur suger jag efter en bra, krångelfri fuktkräm. Jag har torr, naturligt aknebenägen hud, så att få en stark återfuktande kräm som kan hålla min hud återfuktad 24/7 utan att orsaka flare-ups är alltid en prioritet i min hudvårdsrutin. Men jag behöver en doftfri fuktkräm, och det är väldigt svårt att hitta en doftfri fuktkräm. För dem med torr hud som jag vet att gå den doftande vägen också är ett problem.

Företag lägger ofta till dofter till produkter för att maskera lukten av naturligt illaluktande formler. Men dessa tillsatta dofter kan irritera din hud. “Hud kan reagera negativt på dofter på många sätt”, säger den styrelsecertifierade hudläkaren Dr. Alison Lear, MD. “Ett sätt är genom kontakteksem, en typ av utslag som orsakas av exponering för vissa allergener, inklusive parfymer. Dofter kan också orsaka överdriven torrhet eller fethet, vilket leder till akneutslag hos personer med aknebenägen hud. Ung.”

Det är därför du kanske vill hitta en doftfri fuktkräm (och en allmän doftfri hudvårdsrutin). Doftfria produkter kategoriseras som de som inte innehåller några ytterligare ingredienser för att dölja lukten, och är därför mindre benägna att orsaka irritation. “För att en produkt verkligen ska vara doftfri bör den inte ha någon tillsatt doft, vare sig naturlig eller syntetisk”, säger Dr. Lear.

“luktfri” kontra “doftfri”

När du letar efter en fuktkräm, observera att “oparfymerat” och “doftfritt” fungerar Inte Det betyder samma sak. Oparfymerad är en term som används med kosmetika för att informera konsumenten om att en produkt inte innehåller igenkännlig doft”, säger styrelsecertifierad hudläkare, Dr. Beth Goldstein, MD. Detta beror på att en liten mängd doft tillsätts för att maskera och neutralisera doften av de essentiella kemikalierna i fuktighetskrämformeln. Detta betyder dock att produkten fortfarande innehåller ingredienser och dofter som kan irritera din hud.

Är parfymfri bättre?

Med fuktkrämer beror det verkligen på hur känslig din hud är. “Doftfria skönhetsprodukter, särskilt fuktkrämer, rekommenderas för alla hudtyper, särskilt de med känslig hud. De är mer benägna att få allergiska reaktioner”, säger specialisten på regenerativ medicin Dr. Rosemie Barrios, MD.

För några expertstödda lösningar att lägga till din skönhetsgarderob, ta en titt på fuktighetskrämerna nedan för att hjälpa till att hålla din hud återfuktad 24/7.

De bästa doftfria fuktighetskrämerna

CeraVe AM Moisturizing Face Lotion $17,00

Om din hud är utsatt för torrhet och rodnad året runt, så hör denna fuktighetskräm hemma i din skönhetsgarderob, ASAP. “Det är en lätt kräm och har en långvarig effekt”, säger Dr Barrios. Niacinamid (en förening med antiinflammatoriska egenskaper) stärker hudens skyddande funktioner, vilket gör [the skin] Mindre känslig och torr. Formulan innehåller även SPF 30 för att ge dig lite extra skydd.

Drunk Elephant B Hydra Intense Hydration Serum $48,00

Det som gör detta serum till en favorit bland hudläkare är hur mångsidig formulan är. “Den är lämplig för alla hudtyper, särskilt torr och uttorkad hud”, säger Dr Barrios. Aminosyrorna och laktatet i vete stärker aktiviteten hos Natural Moisturizing Factors och återställer fuktnivåerna i huden. [And] Som om det inte vore nog ljusnar denna kräm, minskar rynkor och jämnar ut resten av huden.”

Vanicream Skin Moisturizing Cream (16 oz) 14,00 $

Kliande hud? Vanicream Skin Moisturizing Cream till räddning! Dess tjocka formula fungerar som ett balsam för torr, flagnande, irriterad hud – minus den feta resterna. Gnid bara det på de områden du behöver det mest och låt det verka magiskt.

Avene Tolerance Control Soothing Skin Recovery Cream – $36,00

Känner du till de tillfällen då du bär en peel-off mask eller kemisk peeling och din hud känns superkänslig efteråt? Detta kallas “känslig hud”, och det kan hända när du överanvänder en produkt, eller till och med om du utsätter din hud för en miljö du inte är van vid (eller till och med om den är uttorkad där du bor). Den här krämen är den perfekta lösningen för tider som dessa – men ärligt talat kan du applicera den när du känner att din hudbarriär behöver extra näring.

Formulan använder en blandning av rent termiskt källvatten och en anti-irriterande ingrediens som kallas D-sensinose för att hjälpa till att öka återfuktningen och minska eventuella spänningar och stickningar.

DML, fuktighetskräm

DML Forte Skincare Moisturizer – $13,50

När den kalla säsongen väl sätter in och de kallare temperaturerna i den kalla luften torkar upp din hud, kommer DML Forte Daily Skincare Moisturizer att passa dig (tro mig eller Dr. Goldstein). Den får sina återfuktande krafter från panthenol, en form av vitamin B5 som fungerar som hand- och kroppsbalsam. Formulan är också super skonsam och icke-komedogen (aka, den täpper inte till porerna).

Cutemol Moisturizing Lotion – $16,50

För den styrelsecertifierade hudläkaren Dr. Goldstein är Cutemol Moisturizing Lotion det bästa valet för torr hud. Formulan innehåller två framträdande ingredienser för att skydda hudens barriär, inklusive vaselin (en gelliknande substans som låser in fukt) och glycerin (en förening som hjälper till att locka fukt till huden).

Cetaphil Moisturizing Lotion – $19,00

För dem som älskar en hudvårdsrutin på fem steg eller mindre är denna återfuktande lotion från Cetaphil en perfekt dröm. fungerar som en kropp Och den En ansiktskräm som ger 24 timmars återfuktning från det att den appliceras. Formulan är också otroligt lätt och packad med närande ingredienser som avokadoolja, vitamin E och B3 och pre-vitamin B5 för att lugna din huds struktur.

Kiehl’s Ultra Facial Cream with Squalane – $64.00

Anledningen till att Kiehl’s Ultra Facial Cream fortsätter att vara ett av märkets bästsäljande varumärken beror på dess noggranna reglering av ingredienser. Den innehåller en hög dos av squalen och glycerin, två återfuktande medel som hjälper till att bygga upp hudens skyddande lager. I slutändan hjälper detta till att hålla din hud slät, strålande och smidig på en gång.

Skinceuticals Hydrating B5 Gel – $86,00

Det finns en anledning till att hud- och skönhetsentusiaster inte kan få nog av Skinceuticals, och denna B5 fuktgivande gel är inte annorlunda. En W+G-estetiker pratade med honom i juli och beskrev det till och med som ett “engångsserum” på grund av dess återfuktande egenskaper som hyaluronsyra och vitamin B5 som skyddar hudens barriär.

Olay Collagen Peptide 24-Face Moisturizer $30.00

Om du vill återställa din hy helt och hållet och se levande ut i ett tidigt på morgonen zoom-in-samtal, överväg att lägga till Olay Collagen Peptide 24 Face Moisturizer till din dagliga regim. Dess huvudingrediens är kollagenpeptider, som hjälper till att öka regenereringsprocessen av dina hudceller så att den ser jämnare och mer strålande ut.

Paula’s Choice Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion SPF 30 – $31,00

Vi älskar en multitasking-produkt. Denna doftfria fuktgivande lotion från Paula’s Choice innehåller också SPF 30, vilket gör den till en fantastisk daglig kräm. Det är en krämig formula packad med antioxidanter, ceramider och “anti-aging peptider” för att släta ut fina linjer och lägga dagg till din hy.

Vill du vara den första att höra om de senaste (och coolaste) SHOP-produkterbjudandena, anpassade kollektioner, rabatter och mer? Registrera dig för att få informationen direkt till din inkorg.

Våra redaktörer väljer dessa produkter självständigt. Genom att göra ett köp via våra länkar kan du få en Well + Good-kommission.

Leave a Reply

Your email address will not be published.