20 sätt som företag kommer att engagera den sociala rösten på

20 sätt som företag kommer att engagera den sociala rösten på

Skrivet av: Jeremiah Uyang, Jamie Szymansky och Jessica Grubman från Calido Insights

Den senaste tidens galen om sociala röster – som plattformsledarna Clubhouse och Twitter Spaces har tagit fram – får oss på Kaleido Insights att minnas de första dagarna av sociala medier, så för att hänga med i den senaste utvecklingen läs min rapport: The Future of Social Voice: Startups, Färdkarta, affärsmodeller och prognoser. Den tekniska publiken surrar av löftet om en ny interaktionsplattform i realtid, influencers samlas i massor för att dela innehåll och den mycket enkla öppnandet av en “exklusiv åtkomstdörr” för publiken för en titt in i magin. Förutom den här gången blir konsumenter och press mer försiktiga med potentiella datarisker och plattformsbrister.

[Social Audio is the “Goldilocks Medium”, text social networks are not enough, video conferencing is too much, social audio is just right]

Om du är en digital ledare, nyfiken på den sociala rösten och vill utforska möjligheter för ditt företag så hör vi dig! I det här inlägget har Kaleido-analytiker sammanställt en första lista med mer än 20 potentiella affärsanvändningsfall (några möjliga idag, andra vid horisonten) för sociala ljudplattformar när de dyker upp.

Lyssna och lär:

 • Sentimentanalys: Analysera konversationsutskrifter för att identifiera positiva/neutrala/negativa känslor angående produkter, tjänster och varumärken. Förlita dig på befintliga känslor för sociala medier som utgångspunkt, lägg till böjning, volym, ton och mer.
 • Nätverksanalys: Kommer du ihåg Clute? Analysera användaranslutningar och nätverkskartor för att upptäcka influencers, följare, engagemangsmönster etc. Håll dessutom reda på vem som går i vilket rum eller utrymme, vilket innehåll eller vilka personer de attraheras av och förutse vad de kan göra härnäst.
 • Konversationsanalys: Analysera spridningen av budskap och idéer över nätverk genom att granska texter, nyckelord, tidsstämplar, etc. Använd den för att informera om produkt- och tjänsteinnovationer och i slutändan förutse “nästa stora grej.”

Effekt:

 • Eventsponsring och marknadsföring: Sponsra ett “event” på plattformen (chatt, rum, etc.) som är i linje med ett personligt evenemang eller annat onlineevenemang. Eller arrangera en varumärkessponsrad chatt med influencer-värdar.
 • gamification: Skapa marknadsföringskampanjer som motiverar plattformsanvändare att följa ditt företag, nyckelledare eller varumärkespersonligheter i utbyte mot priser, innehåll, belöningar, lojalitetspoäng, etc. Håll utkik efter plattformsaktiverade spel också, eftersom utvecklare skapar spelappar (till exempel kryptobelöningar) som många varumärken kan dra nytta av på sociala ljudplattformar.

Försvar

 • Varumärkeambassadörer: Anställ varumärkesambassadörer för att arbeta på uppdrag av ditt företag, för att förkroppsliga ditt varumärkes “livsstil”. Ambassadörer engagerar sig i relevanta samtal organiskt för att positivt påverka varumärkesuppfattningen. Ambassadörer och influencers kan störa din påverkansstrategi; Var transparent när det gäller vården.
 • Liverecensioner: Alternativen kan vara att använda en produkt tillsammans live medan du chattar på en social röst eller dedikerade rum för att granska en viss produkttyp eller modell.

Kundtjänst:

 • Avatarer och virtuella bots: Använd AI-drivna chatbots för att svara på enkla kundtjänstfrågor via röstassistenten. Socialt ljud kan vara särskilt användbart för att hjälpa dem med tillgänglighetsproblem som föredrar röstkommunikation. Till exempel kan Nestles nyaste artificiella intelligens Toll House-robot “Ruth” lätt bli en konstant röst i klubbhuset.
 • Peer-to-peer-stöd: Håll regelbundna samtal där klienter kan hjälpa varandra att lösa problem, till exempel gruppstödsmodeller i delningsekonomin. Belöna kunder för att de också hjälper andra – med kryptovalutor, märkestoken, belöningslojalitetspoäng, offentligt beröm, etc.
 • Personalstöd: Samtal drivs av företagets anställda där kunder kan uttrycka klagomål och bekymmer och lösa problem. Obs: Vi rekommenderar inte att du konfigurerar social kundtjänst på Clubhouse eller andra plattformar ännu. De är inte redo att skala och kommer helt enkelt att lära kunder att skrika högre tills de hörs (bokstavligen!).
 • Peer-to-peer-gemenskap: Liknar P2P-support, men mer fokuserad på livsstilsgemenskapen kring ditt varumärke eller dina produkter. Tänk på Airstream och Jeep-livsstilssamhällena de har byggt som exempel. Socialt ljud ger en plats att samlas och dela på språng.

Produkt innovation:

 • fokusgrupp: I likhet med traditionella fokusgrupper i varje forskarguide, är värd för en fokusgrupp för enbart ljud där kunder snabbt kan engagera sig för att dela input på en uppsättning viktiga frågor. Lägg till sentimentanalys för djupare insikt.
 • Startdelning: Många företag interagerar med ekosystemet av startups inom sitt område via inkubatorer eller acceleratorer. Ta med den här idén till den sociala rösten genom att hålla regelbundna sessioner som utforskar branschens framtid och effekterna av nystartsteknik. Bjud in ditt innovationsteam att leda samtalet.

Underhållning och delning:

 • Live underhållning: Håll liveunderhållning för dina kunder på sociala ljudplattformar, med publikdeltagande och frågor och svar. Från musik, till konferenser, till spoken word poesi, artister letar efter säkra utrymmen att uppträda (särskilt under en pandemi!) och generera inkomster.
 • Direkt utbildning: Tänk avancerade lektioner, men små i storleken och förmågan att interagera med instruktören och andra elever. Social Voice har potential att ge oöverträffad tillgång till experter som aldrig förr; Vad kan ditt företag lära kunder som de kommer att tycka är värdefullt?

Medarbetarkontakter:

 • Översättning: Kombinera socialt ljud med liveöversättningsappar för att hjälpa globala anställda att bättre kommunicera med varandra och övervinna språkbarriärer i realtid. Samma funktionalitet kan också användas för att förbättra kommunikationen med klienter inom vården.
 • ljud slack: Pandemin har lett till ökad användning av Slack och andra interna kommunikationsplattformar. Lägg till social röst i din kommunikationsarsenal som ett sätt för teammedlemmar att förmedla idéer och kommunicera antingen synkront eller asynkront som Yac.
 • Employee Resource Groups (ERG): Använd Social Voice som en interaktionsplattform för ERG:er för att kommunicera och nå anställda från andra platser. Den sociala rösten ger en mer intim form av kommunikation som kan vara användbar när man diskuterar de viktiga frågor som många ERG-grupper tar upp.

försäljning och marknadsföring:

 • Försäljningsandel: Tilldela säljare lead screening och fostra leads inom rum och konversationer. Ett varningens ord: Inlägg som ses som bedrägliga kan få motreaktioner, så behandla skräppostförsäljningstaktik lätt.
 • Reklam: Även om plattformar som Clubhouse inte erbjuder någon form av reklam som en del av sin affärsmodell idag, räknar vi med att betalda reklammodeller inte kommer att ligga långt efter, och kommer att kräva att företag inkluderar det i sin marknadsföringsbudget.
 • positivt ord: Integrera social röst som en plattform i befintliga WOM-kampanjstrategier för sociala medier (betalda eller intjänade konversationer).

Vad har vi missat? Vilka andra affärsanvändningsfall ser du dyka upp på sociala ljudplattformar? Twittra oss på @kaleidoinsights, lämna en kommentar eller hitta oss på klubbhuset och Twitter Spaces och vad som än händer härnäst – vi lyssnar. Letar du efter mer specifika sociala ljudmöjligheter, utmaningar och rekommendationer för din bransch, verksamhet, roll eller avdelning? Kontakta oss för att få veta mer: Jeremiah på kaleidoinsights.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.