4 färgglada ögonskuggor jag älskar på min 40+ hud

4 färgglada ögonskuggor jag älskar på min 40+ hud

RFörsiktigt stötte jag på en annons för en sminklinje avsedd för “mogna” kvinnor – aka de av oss 40 och uppåt. Medan företagets budskap var inspirerande (det är fantastiskt att se varumärkena prata med en demografi som jag ofta har glömt bort), var de neutrala läppstiftsnyanserna… Inte.

Som äldre kvinnor tror vi ofta att naturlig makeup är det enda “attraktiva” alternativet för vår hud. Vid det sällsynta tillfället som en kvinna över fyrtio år dyker upp i en annons för skönhet är hon nästan Alltid Han verkar bära nakent läppstift och knappt en ögonskugga. Men “gammal” behöver inte betyda “tråkig”, och bara för att jag är “mogen” betyder det inte att jag vill sluta uttrycka mig med smink.

Jag har tillbringat de senaste två decennierna med att experimentera med skönhet, och en av hörnstenarna i min personliga stil är levande, intensivt pigmenterade ögonskuggor. Grönt har alltid varit min favorit, delvis för att det spelar mitt nötbruna öga, men också för att jag tycker att det perfekt uttrycker vem jag är: en ung, frisinnad gammal själ, med en hel del rockstarattityd. Men nu när jag har kommit till den “mogna” demon har jag upptäckt att skönhetsindustrin ständigt försöker övertyga mig om att jag måste byta upp min färgglada makeup istället för något “åldersanpassat”, eller och Beige färg.

Men precis som inte alla yngre kvinnor bara älskar färgad smink (till exempel skönhetsredaktören Well + Good’s 31 bär enbart brunt och guld), så älskar inte alla mogna kvinnor bara neutrala färger. Titta på Gwen Stefani, som är 52 och fortfarande bär en röd läpp och en djärv eyeliner regelbundet. Eller Madonna, som debuterade med sitt rosa hår samma vecka som hon firade sin 64-årsdag, eller Debbie Harry och Stevie Nicks, som var strålande skönhet och såg bra ut i 70-årsåldern. Även om alla dessa kvinnor är över 40, vägrar de att låta samhället diktera deras estetiska val – och har åtagit sig att göra detsamma.

Även om det finns vissa skönhetstrender från min ungdom som jag inte vill återkomma till (låt oss bara säga att det går bra att lämna den bruna läppstiftsfasen i tonåren), men jag prenumererar inte på filosofin jag måste följa för vissa förväntningar på hur jag “ska” se ut helt enkelt för att jag inte längre är i tjugoårsåldern. När vi åldras har vi inget annat val än att anpassa oss till förändringar i våra kroppar och liv, men vi har ett val i hur vi använder smink.

Jag är inte annorlunda än jag var för två decennier sedan, och det kan jag säga starkt ingenting Det kommer att hindra mig från att förbli trogen den jag är, och – naturligtvis – att bära min älskade gröna ögonskugga. Fortsätt scrolla för att shoppa mina favoritprodukter.

Revolution X Tummy Tropical Carnival Makeup Palette – $15,00

Det Londonbaserade kosmetikaföretaget Makeup Revolution slog sig ihop med skönhetsinnehållsskaparen Tammi Clarke för att skapa en ögonskuggspalett inspirerad av öns firande. Bland regnbågens 18 nyanser av ultraljust rött, violett, orange och blått finns tre fantastiska nyanser av grönt. Jag gillar verkligen den ursnygga St. Catherine’s-paletten och definitivt den djupare, men när jag öppnar den här paletten går jag direkt till de skimrande smaragdgröna. Oavsett om det är en accent eller en huvudfärg, kommer dess briljans omedelbart att transportera dig till en fest i tropikerna.

Urban Decay 24/7 Shadow – $19,00

Medan de Urban Decay-ögonskuggor som jag har använt i många år har upphört (RIP, Mögel), har märkets omarbetade linje av individuella nyanser fortfarande ett stort urval av färger och finish. Medan de champagneskuggade Sin och Golden-brown Half Baked är de enda färgerna som återkommer från den ursprungliga kollektionen, kan du slå vad om att jag är partisk mot “Psych”, en glänsande mörk metallisk grön. Som en ensam skugga på mina ögonlock väcker den inte bara uppmärksamhet – den befaller.

Rimmel London Magnificent Eyes Palette – $6,00

Prisvärdheten hos Rimmel Londons Magnify’eyes-paletter gör dem idealiska för alla som älskar många nyansalternativ utan att spendera mycket mynt. Förutom de neutrala nyanserna i denna färgpalett finns det elektriska och mörkblåa nyanser, ljusa gyllene gula och ljusa och jägargröna. Jag applicerar en ljusgrön färg på mitt lock och dammar sedan den mörkare nyansen utåt från mitten av mitt veck för att skapa ett häftigt öga med dimension.

Morphe X Lisa Frank 35B Art Palette av Lisa Frank – $30,00

Om du var ett barn på 80-talet är du bekant med det kulturella fenomen som Lisa Frank var. Hennes design var nyckfull och hennes nyanser superljusa Överallt, Och tack vare Los Angeles-baserade Morphe kan du utnyttja din kärlek till den nostalgin med denna palett. Med hela 35 ögonskuggsnyanser i kollektioner med gradientskuggor kanske du aldrig får slut på färgkombinationer. Inklusive neongröna ‘Peekaboo’ och djupt mörka ‘Forrest’ får nyansgröna älskare en hel rad (och en delad sekund) av grön vibe.

Våra redaktörer väljer dessa produkter självständigt. Genom att göra ett köp via våra länkar kan du få en Well + Good-kommission.

Leave a Reply

Your email address will not be published.