5 enkla sätt att förhindra bränder hemma

5 enkla sätt att förhindra bränder hemma

*Detta är ett sponsrat inlägg som jag skrev på uppdrag av National Fire Protection Association.pixelspårning

När vi tänker på att hålla våra hem säkra tänker vi vanligtvis på att hålla fönster och dörrar ordentligt stängda eller installera ett säkerhetssystem. Men det finns en annan stor fara som många inte uppmärksammar – brand. De flesta branddödsfall i Nordamerika varje år inträffar i hemmet och brinner snabbare än du kan föreställa dig. Det är inte som i filmerna. När brasan väl är tänd kan du ha minst två till tre minuter på dig att komma ut säkert när brandvarnaren går. Vi samarbetar med NFPA för att hedra Fire Prevention Week som börjar den 7 oktoberDen tionde till 13Den tionde För att ge dig några råd om vad du kan göra hemma för att förhindra en brand och vilken skada den kan göra.

Laga aldrig mat och spring iväg

Matlagningsbränder är den främsta orsaken till bränder och skador i hemmet, och de flesta matlagningsbränder involverar köksspisen.

Och om du blir lika lätt distraherad som jag, kommer här en liten väckarklocka: Matlagning utan uppsikt är den främsta orsaken till bränder i köket. Jag måste erkänna att jag är skyldig till detta. Låter detta bekant? Du lagar något till middag och sedan springer du ut ur köket för att göra något som kanske inte är så viktigt. Det som bara skulle ta några sekunder förvandlas till minuter, och sedan går man tillbaka till köket bara för att upptäcka att det som nu lagades har kokat eller brunnit. Lyckligtvis inga bränder. den här gången! För att hålla den säker, stanna alltid i köket medan du steker, kokar, grillar eller grillar. Om du måste lämna köket är det bara att stänga av spisen för att hålla den säker. Och om du puttrar, bakar eller steker, se till att kontrollera det regelbundet. Lämna aldrig ditt hem medan du lagar mat och använd en timer för en vänlig påminnelse.

Brandförebyggande tips: Om du behöver lämna köket medan du lagar mat, ta med dig en kökspryl för att påminna dig om att du har något på spisen och behöver komma tillbaka snabbt.

Håll din matlagningsplats ren och organiserad

Ibland när vi inte bryr oss kan vår kokplats lätt fatta eld. Saker som ugnsvantar, träredskap, matförpackningar och pappershanddukar eller servetter bör förvaras på säkert avstånd från spisen. Jag tycker att när jag lagar mat på ett mer organiserat och renare sätt när jag blir äldre, är det mindre troligt att jag lämnar sådana här saker nära min spis.

Var förberedd vid brand

Ibland, även när vi tror att vi är säkra, kan saker hända. För extra försiktighet när du lagar mat bör du därför ha ett lock i närheten som passar till grytan eller pannan du använder. Om en liten brand bryter ut, använd huven för att släcka lågorna och stäng sedan av brännaren. Låt pannan vara täckt så att du vet att värmen är avstängd och kastrullen eller kastrullen har svalnat helt.

Om det istället brinner i ugnen, stäng snabbt av värmen och håll luckan stängd. Om du vid något tillfälle känner att branden är för mycket för dig, gå ut ur huset, stäng dörren bakom dig för att hjälpa till att begränsa branden och ring 9-1-1 eller din lokala brandkår utanför ditt hem. Gå inte tillbaka och låt proffsen ta itu med det.

Hantera alltid ljus med försiktighet

Låt oss inse det: ingenting sätter stämningen riktigt som levande ljus. De skapar en avslappnad och behaglig atmosfär och kan dofta väldigt gott. Men trots sin skönhet kan ljus vara en viktig orsak till husbränder, och till och med dödsfall från husbränder.

Enligt NFPA, från 2011 till 2015, reagerade amerikanska brandkårer på i genomsnitt 8 690 bränder i hemstrukturer med levande ljus. Mer än en tredjedel (37 %) av hushållens ljusbränder startade i sovrummet, och tre av fem ljusbränder startade när de lämnades för nära brännbara föremål som möbler, madrasser, sängkläder, gardiner eller dekorationer. I 16 % av dessa bränder var ljus obevakade eller övergivna. Och det kanske inte är förvånande, men jul, nyårsdagen och nyårsafton har de flesta levande ljusincidenter under något år.

Om du älskar ljus lika mycket som jag, finns det några saker du kan göra för att fortsätta njuta av dem på ett säkert sätt.

  1. Lämna aldrig ljus utan uppsikt och blås ut alla när du bestämmer dig för att lämna rummet eller gå och lägga dig.
  1. Undvik att använda ljus i sovrummet och andra platser där människor kan sova.
  1. Håll ljus på minst 30 cm avstånd från allt som kan brinna, inklusive dekorationer eller grönska.
  1. Placera alltid ljushållare på ett stabilt, snyggt underlag och använd ljushållare som inte välter lätt.
  1. Tänd ljus försiktigt och håll hår, ärmar och lösa kläder fria från lågor.

  1. Skär ner det långa ljuset till ungefär en tum för att hålla lågorna hanterbara. Och se till att släcka lågan innan den kommer för nära stativet eller behållaren. Du kan använda ljushållarens lock för att släcka lågan försiktigt istället för att släcka lågan
  1. Ha ficklampor och batteridriven belysning redo för användning under ett strömavbrott. Använd aldrig ljus.

Se till att brandvarnare fungerar

När testade du brandvarnare senast? Jag kommer inte ihåg? Det kan vara dags. Brandvarnare i ditt hem bör rengöras från damm och testas varje månad. Om det inte fungerar korrekt, byt batterierna omedelbart eller byt ut enheten om det behövs. Ditt hem bör ha brandvarnare installerade på varje våning, inklusive inuti sovrum och hallar.

För fler sätt att förebygga bränder och förbättra brandsäkerheten i ditt hem, besök National Fire Protection Association (NFPA) på www.nfpa.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published.