6 nya vitamin C ögonkrämer för att lysa upp och skydda huden

6 nya vitamin C ögonkrämer för att lysa upp och skydda huden

Vitamin C ögonkrämer går igenom ett farligt ögonblick. Sex nya produkter har hamnat på hyllan under de senaste veckorna, och var och en använder den antioxidantrika aktiva ingrediensen på sitt unika sätt. Enligt Marisa Jarczyk, MD, en styrelsecertifierad hudläkare i New York City, är det definitivt goda nyheter, eftersom C-vitamin är en bra ingrediens att använda i ögonkrämer.

“Medan många ögonkrämer traditionellt fokuserar på hyaluronsyra för att återfukta och fylla, eller en retinoid för att hjälpa till med protein, fina linjer och rynkor, är C-vitamin bra eftersom det hjälper till att ljusna upp huden under ögonen”, säger Dr Jarchik. “Det är ett område där vi ofta hanterar hyperpigmentering, och vad det i princip betyder är att det finns en brun missfärgning som ibland bidrar till mörka ringar.”

Vitamin C är också en antioxidant, så det hjälper till att skydda mot fria radikaler, vilket är en av orsakerna till tidiga tecken på åldrande. Fria radikaler är molekyler i miljön som kommer in i våra hudceller och berövar dem på elektroner. Detta gör tidigare friska hudceller instabila och mindre effektiva. Detta leder till DNA-, cell- och proteinskador som alla resulterar i problem som missfärgning, fina linjer och rynkor. Eftersom ögonen är omgivna av tunn hud är de ofta det första stället vi börjar se synliga tecken på åldrande, och att använda en ögonkräm som förhindrar skador på fria radikaler kan hjälpa till att hålla huden stark och fast längre.

Istället för att använda en generisk hudvårdsprodukt som innehåller C-vitamin runt ögonen, säger Dr Jarchik att det är bäst att använda en ögonkräm med C-vitamin.

“Eftersom ögonlockshuden är lite tunnare och känsligare än resten av ansiktet kan den uppleva lite mer irritation och känslighet”, säger Dr Garshick. “C-vitamin, som vi vet i många fall, kan vara irriterande, så att ha en formel som är specifik för ögonområdet ger denna fördel i den meningen att det kan begränsa potentiell irritation.”

OAM Vitamin C Eye Tonic – $35,00

Från sångerskan Ciaras nya hudvårdsmärke (som lanserades idag!) är denna silkeslena ögonkräm gjord med märkets Tri-C Pro-Peptide. En nyckelingrediens i Singers linje, den innehåller tre aktiva former av vitamin C tillsammans med peptider för att djupt penetrera huden utan irritation. Den innehåller också återfuktande hyaluronsyra och lugnande niacinamid.

Glow Cream Recept Guava Vitamin C Bright-Eye Gel – 38,00 $

Glow Recipe Cream använder 10 procent guava-härlett C-vitamin med 3 procent niacinamid för att bleka hyperpigmentering. Den använder också koffein och en peptid, som drar ihop blodkärlen under ögonen för att minska svullnader, och hyaluronsyra för att återfukta och jämna ut fina linjer. Sammantaget arbetar dessa ingredienser för att minska uppkomsten av mörka ringar.

OleHenriksen Banana Bright + Vitamin C Eye Crème – $42,00

Denna ögonkräm med vitamin C, som lanserades i början av augusti, är en förnyelse av en av OleHenriksens bästsäljande produkter. Den uppdaterade formeln innehåller tre former av vitamin C tillsammans med guld för att öka lyster och fasthet. Den innehåller också en citrusbaserad bioflavonoid som neutraliserar fria radikaler och hårt apelsinextrakt, en antioxidantrik botanik som förstärker C-vitamin:s ljusare förmåga.

ITK Day + Night Eye Cream Duo – $15,00

En av dessa burkar innehåller två C-vitaminkrämer som hjälper dig att ge näring till din hud dag och natt. På morgonen, använd ett gel-serum, som innehåller koffein för att minska området under ögonen och hjälpa dig att se mer vaken ut. Innan du lägger dig, använd den rika krämen som är fylld med kollagen, ceramider och antioxidanter för återfuktning över natten.

Dr. Dennis Gross Vitamin C Hudvård Lactic Fast & Bright Eye Treatment – $68.00

Silkeslen och snabbabsorberande, denna behandling använder tre former av vitamin C för att skydda hudceller, förhindra hyperpigmentering och strama upp huden runt ögonen. Den innehåller även mjölksyra, som ger skonsam peeling med återfuktning, och tranexaminsyra, som minskar uppkomsten av mörka fläckar och begränsar bildandet av nya.

Lär dig mer om C-vitamin:


Vill du vara den första att höra om de senaste (och coolaste) SHOP-produkterbjudandena, anpassade kollektioner, rabatter och mer? Registrera dig för att få informationen direkt till din inkorg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.