Alla bilder på prins George och prinsessan Charlotte på drottningens begravning

Alla bilder på prins George och prinsessan Charlotte på drottningens begravning

De kungliga barnen, 9 och 7 år, gick med sina föräldrar i Westminster Abbey för att ta farväl av drottningen – och prinsessan Charlotte bar ett mycket speciellt smycke för att hedra sin gammelmormor.

Prins George och prinsessan Charlotte gick med sina föräldrar idag för att säga Farväl till deras farmor. Nioåringen och hans sjuåriga syster deltog i en del av processionen och stod bakom prins William och Kate när de gick till Westminster Abbey bakom drottningens kista.

Prinsessan Charlotte och Queen Consort ses från ett bilfönster när hon anländer till drottningens begravning i Westminster Abbey.

Foto: Chris Jackson/Getty Images)

De kungliga barnen anlände i en bil med sin mamma och drottningsgemålen. Prins George, nu tvåa i tronföljden, bar en marin kostym, medan prinsessan Charlotte, nu trea, bar en svart kappa med matchande hatt, strumpor och Mary Janes.

Prinsessan Charlotte och prins George från ett bilfönster anländer till drottningens begravning i Westminster Abbey.

Foto: Anthony Devlin/Stringer/Getty Images

Det är första gången prinsessan Charlotte bär en hatt och även första gången hon bär ett viktigt smycke. Medan Kate bar drottningens pärlhalsband och örhängen bar hennes dotter den sötaste lilla hästskonålen, en gåva från hennes gammelmormor som hyllade kungens tidigare kärlek till hästar.

Prins George tittar på Westminster Abbey utanför sin gammelmormors begravning.

Foto: Geoff Pugh/WPA Pool/Getty Images

Kate höll sin dotters hand när de gick genom klostret. Under gudstjänsten sjöng barnen med i några psalmer, såg sig omkring och läste gudstjänstordningen, enl Välkommen!. De sjöng även med låten “God Save the Queen”.

Familjen Wells (Kate, William, George och Charlotte) i bänkarna vid drottningens begravning.

Foto: Ben Stansall/Paul/AFP via Getty Images

Det pratades mycket om det var så Lämplig för små barn att delta på begravningarSärskilt de som får mycket uppmärksamhet i media. Även om situationerna är ganska olika, för det tankarna till den plågsamma promenaden av prins William, som var 15, och prins Harry, som var 12, bakom sin mammas kista efter prinsessan Dianas tragiska död.

Prinsessan av Wales vilar sin hand på prinsessan Charlottes axel utanför drottningens begravning i Westminster Abbey.

Foto: Samir Hussain/Getty Images

enligt kvinnaPrinsen av Wales berättade nyligen för sörjande i Sandringham att att gå med sin bror i processionen förra veckan gav några smärtsamma minnen. “Han berättade för oss i går att det var särskilt svårt och att efter kistan påminde honom om hans mamma Dianas begravning.”

Prinsessan Charlotte, klädd i helsvart, går in i Westminster Abbey för drottningens begravning.

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Efter begravningen måndag morgon kommer prins George och prinsessan Charlotte att återvända hem. De kommer inte att närvara vid gudstjänsten senare idag i St George’s Chapel i Windsor, där de sågs för några år sedan som en del av ett bröllop kl. Prins Harrys farbror och moster Meghan Markles bröllop.

Prinsessan Charlotte och Kate deltar i drottningens begravning i Westminster Abbey.

Foto: Chris Jackson/Getty Images

Fyraårige prins Louis hoppade över dagarnas händelser, kanske för att han ansågs för ung. Men hans mamma Kate sa med en grupp sörjande utanför Windsor Castle förra veckan att hennes barn var den sötaste källan till tröst. Prinsessan av Wales sa att Louis hade försäkrat henne om att “minst mina mormor är hos farfarsfar nu”, med hänvisning till drottningens 73-årige make, prins Philip.

@magsmay1 #royal #fyp #windsor #williamandkate #ripqueen ♬ originalljud – Mags May

Ungarna deltog i prins Philips minnesstund i Westminster Abbey förra året och har varit ute på fler evenemang på sistone, som t.ex. Drottningens platinajubileum och julgudstjänster.

En bild ovanifrån av prinsessan av Wales med sina två barn, prins George och prinsessan Charlotte, vid drottningens begravning inne i Westminster Abbey.

Foto: Gareth Cattermole/Getty Images

George, Charlotte och Louis hade sin första dag på sin nya skola, Lambroke, den 8 september – samma dag som deras gammelmormor gick bort vid 96 års ålder. Välkommen!Kate sa till välvilliga i Sandringham den 15 september att “barnen mår bra och tas om hand i skolan”. Hon tillade att William och Kate försöker hålla allt så normalt som möjligt för sina barn, som trivs bra i sin nya skola – och det inkluderar att gå i skolan. “Han skämtade om att jag måste vara snabb eftersom jag var tvungen att sköta skolan och hon sa att hon var på väg till London för att göra det också.”

Meghan, Camilla och Kate poserar med George och Charlotte utanför drottningens begravning.

Foto: Samir Hussain/WireImage

Leave a Reply

Your email address will not be published.