Amerikansk, United: Efterfrågan är fortsatt stark men legionen är stor. Det släpar fortfarande

British Airways, American är bland de flygbolag som gör stora nedskärningar i tidtabellen

Efterfrågan på luft, särskilt fritid och i motsats till typiska historiska mönster, förblev stark under september och har inte avtagit efter sommaren, sa chefer från American Airlines och United Airlines på onsdagen under Queen’s Conference on Global Transportation and Sustainable Mobility.

“Det ser inte ut som att sommaren är över”, säger Patrick Coyle, United Senior Vice President för Global Network and Alliance Planning. “[Demand] Är det starkt?”

Leger fortsätter att leda den efterfrågan, med bokningar i september för Mexiko, Karibien och Europa “som de var på sommaren”, sa han. Bokningskurvan har också utökats och bolaget ser stark avkastning och stark efterfrågan i premiumekonomin.

“Det absoluta antalet passagerare har minskat jämfört med 2019,” sa Coyle, men “intäkterna är faktiskt i linje med eller över 2019 bara för att intäkterna har blivit så starka.”

Inför konferensen släppte United något uppgraderad vägledning för det tredje kvartalet, med kapacitetsminskning från 2019 med 10 procent till 11 procent från den högre delen av det intervallet, och rörelseintäkterna justerade en procentenhet till 12 procent högre än 2019, och en justerad rörelsemarginal på 10,5 procent jämfört med tidigare uppskattning på 10 procent.

USA:s VD Robert Isom upprepade den ihållande känslan av efterfrågan och sa att tidigare Labor Day, “våra fritidsbokningar är fortsatt starka” och “våra företagsbokningar är fortfarande starka”. Han tillade att intäkterna från inrikes affärsresor för andra kvartalet låg på cirka 105 procent av 2019 års nivåer, men “drevs av små och medelstora företag”.

Isom sa att små och medelstora företag “presterade bättre än företag”, som har återhämtat sig cirka 75 procent i termer av intäkter. Men han sa att återgången av företag till kontor skulle väcka efterfrågan.

“Jag tror att alla företagsresechefer vill få tillbaka fler av sitt team till kontoret,” sa Isom. “När folk är tillbaka på kontoret, desto tidigare är de ute på vägen. Det här är ett fenomen vi ser.”

Uniteds Quayle instämde och sa att det finns en möjlighet till en uppsida “på grund av den uppdämda efterfrågan på fritidsresor såväl som att folk uppmanas att gå tillbaka till kontoret. När du sätter ihop det framöver kommer det att producera, igen, verkligen solid avkastning.”

Sättet människor reser på har förändrats, sa Isom och tillade att flyg som tidigare kallades företagsresor nu är blandade flygningar. “Det är lite av en vag bild när det gäller uppdelningen mellan företag, små och medelstora företag och blandade fritidsresor”, sa han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.