ANA för att återuppta, expandera valda amerikanska spår

British Airways, American är bland de flygbolag som gör stora nedskärningar i tidtabellen

Japanska All Nippon Airways, med hänvisning till en växande efterfrågan, har meddelat att de kommer att återuppta eller öka servicen på utvalda amerikanska rutter från och med nästa månad.

Från och med den 18 september kommer ANA att utöka sin Tokyo Haneda-Los Angeles-tjänst från tre tur- och returresor per vecka till fem, och från den 30 till 7 oktober. De två reguljärflygen mellan Tokyo Haneda och San Francisco kommer att utökas från fem flygningar per vecka till sju, i proportion till de sju tur- och returresorna per vecka mellan Tokyo Narita och San Francisco.

Tjänsten mellan Tokyo och Seattle kommer att använda Narita Airport i motsats till Haneda Airport, som tidigare planerat, och kommer att öka från fyra tur- och returresor per vecka till sex från och med den 16 september och till sju från och med den 1 december, enligt ANA.

Den 30 oktober kommer flygbolaget att återuppta Haneda-Washington, DC med tre flygningar i veckan för sin NH102 och fyra flygningar i veckan för sin NH101. Tidigare annonserade flyg till Washington, D.C. som ursprungligen var planerade för Haneda – NH1 (tre gånger i veckan) och NH2 (fyra gånger i veckan) – kommer istället att trafikera Narita från och med den 30 oktober.

Den 30 oktober kommer ANA att återuppta två flygningar mellan Haneda och Houston, NH113 tre gånger i veckan och NH114 fyra gånger i veckan. Flyg NH173 (ändrat till fyra gånger i veckan från tre) och NH 174 (ändrat till tre gånger i veckan från fyra) kommer att trafikera Narita istället för Haneda.

Rutten Chicago-Haneda, som avbröts den 30 oktober, kommer att återupptas med sju tur- och returresor per vecka och ansluter sig till den dagliga rutten Chicago-Narita. Dessutom kommer ANA på återupptagna flygningar att erbjuda business class-kabiner “The Suite” och “The Room” på båda Chicago-linjerna. Luftfartsföretaget introducerade hytterna först i USA 2019, strax före pandemin.

ANA tillkännagav också flera ändringar i det inhemska och icke-amerikanska schemat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.