Äppeljuicerecept med en antiinflammatorisk twist

Äppeljuicerecept med en antiinflammatorisk twist

WÄven om det inte går att förneka att PSL är den regerande drottningen av höstbryggerier, är du säker på att fuska säsongen om du inte utökar din repertoar. Det finns ett helt överflöd av säsongsbetonade råvaror och kryddor att utforska! Och om du fortfarande håller fast vid de sista dagarna av sommaren, kan det här smoothiereceptet vara precis vad du behöver för att komma förbi.

De tre huvudingredienserna i denna juice är gurkmeja, ingefära och äpple. Äpplet ger en syrlig glans som gör det till en uppfriskande törstsläckare (särskilt när det duggar kallt). Men de värmande egenskaperna hos ingefära och gurkmeja ger drinken en atmosfär av en tröja snarare än ett linne.

Molly Kumar, receptutvecklare och skapare av Easy Cooking With Molly, säger att hon kom på detta recept som ett sätt att lägga till fler fördelar till sin mixer. “Jag har alltid varit ett fan av äppeljuice, men jag ville göra den full av energi och stärka immuniteten, vilket är anledningen till att jag bestämde mig för att lägga till gurkmeja till den”, säger Kumar. “Gurkmejapulver är lätt att hitta i de flesta hem och är det snabbaste och enklaste sättet att lägga till den dosen av immunitet till din kropp.” Enligt hennes uppfattning är gurkmeja en av de mest kraftfulla antiinflammatoriska örterna som finns – vilket förklarar varför det var en stapelvara i ayurvedisk medicin i århundraden innan den antogs allmänt som en ingrediens i USA.

Se videon nedan för att lära dig mer om hälsofördelarna med gurkmeja:

Kumar säger också att äpplen passar bra med gurkmeja också. “Äpplets sötma gör att den lätta värmen i gurkmejapulvret försvinner”, säger hon. När det gäller vad man ska tänka på när man förbereder det här receptet är hennes professionella råd att antingen använda färsk gurkmeja eller ekologiskt gurkmejapulver, som hon enligt hennes erfarenhet har en starkare, renare smak. “Om du använder färsk gurkmeja, tvätta den och skala sedan det yttre skalet, använd bara den rödgula delen. En liten ½ tum bit färsk gurkmeja räcker när du använder fyra till fem äpplen.”

Kumar säger också att denna smoothie smakar lika läcker varm som kall, så du kan hålla den i din drinkrotation även sent på säsongen. “För att göra det varmt, använd bara varmt vatten när du gör det istället för kallt [and omit the ice]”, som du säger.

Här är hela receptet så att du kan prova det hemma. Se upp för pumpakrydda, det kommer en ny höstdrink.

Gurkmeja, ingefära och äppeljuice recept

tjänar 1

Ingredienser
2 äpplen, kärnade, skalade och hackade
1/4 tum färsk ingefära
1/2 tsk gurkmeja
1 iskopp
1 kopp vatten
Lönnsirap (eller annan sockerersättning för sötning)

1. Tillsätt alla ingredienser i en mixer. Pulsera till en slät blandning.

2. Häll upp i serveringsbägare. Njut av färsk eller förvara i kylen i upp till 2 dagar.

Våra redaktörer väljer dessa produkter självständigt. Genom att göra ett köp via våra länkar kan du få en Well + Good-kommission.

Leave a Reply

Your email address will not be published.