Åtstramning pressade honom till spel, och han driver nu ett företag som stöds av Binance

SkyArk Singapore Team

Neddragningar är en rädsla för många av oss: det innebär att förlora ett jobb och därmed en inkomst och förmåga att försörja sig själv. För de av oss som har anhöriga som make, barn eller äldre föräldrar att ta hand om kan skadan vara mycket värre.

Minskningen behöver dock inte vara dödlig. Det kan vara en språngbräda, ett tvångsmässigt trosprång som många av oss behöver, men som inte har haft modet att ta oss själva.

Det här var historien om Chris Ng, som fick sparken från sitt jobb som affärsanalytiker efter åtta års arbete på ett mjukvaruutvecklingsföretag.

Som enda familjeförsörjare och far till en nyfödd son var detta ett stort slag för honom. Dagarna för att få en bekväm lön på ett stabilt jobb är förbi, och svåra tider väntar.

Men mot alla odds har Chris framgångsrikt lämnat en startup han grundat och håller nu på att bygga en ny.

Spelare dör aldrig. De kom precis tillbaka

När Chris lämnade sin gamla arbetsplats frågade hans chef honom vad hans nästa drag skulle bli. Det stod klart för honom vad han ville göra härnäst: skapa ett eget spelbolag.

Jag har alltid velat komma in på mobilspel eftersom det var på uppsidan då [conducting] Min egen forskning, plus att jag alltid varit intresserad av den. Jag har älskat spel sedan jag var sex år när jag började se min äldre bror spela konsolspel.

Det har varit en del av mitt liv i över 30 år, och jag har alltid velat vara en del av den här branschen. [Furthermore]Det fanns inte många spelbolag i Singapore på den tiden.

– Chris Ng, grundare av XII Braves och SkyArk Studio

Men att veta vart man vill åka och faktiskt komma dit är två väldigt olika saker. Redan från början visste Chris att han skulle möta enorma utmaningar med att bygga upp sitt eget spelbolag.

Först visste Chris att det skulle krävas en hel del kapital för att komma igång. Enligt hans egen uppskattning skulle han behöva cirka 1 miljon dollar i investeringar för att det nya företaget skulle bli framgångsrikt – inte en liten summa som skulle kunna samlas in för någon utan tidigare erfarenhet av entreprenörskap.

Jag hade ingen erfarenhet av att starta ett företag eller att samla in pengar, så det var definitivt svårt att samla in de miljoner amerikanska dollar jag behövde för att starta verksamheten. Till och med mina tidigare vänner och kollegor tvivlade på min uppskattning och sa till mig att det skulle vara omöjligt att samla in så mycket pengar.

– Chris Ng, grundare av XII Braves och SkyArk Studio

Dessutom kritiserade investerare hans idé och betraktade spel som ett trivialt tidsfördriv snarare än en lönsam strävan. Chris vägrade låta detta tynga honom, och tjuvjade istället sin barndomsvän som arbetade på ett etablerat spelföretag som medgrundare.

Efter några rekryteringsinsatser kunde han få sitt företags personal till 12. Detta ledde så småningom till födelsen av Chris första företag 2014 – omdöpt till XII Braves för de första 12 medlemmarna i hans team som vågade gå i eld med honom.

XII Braves säkrade investeringen från Funplus
XII Braves fick en investering från FunPlus / Bildkredit: XII Braves

Inom några veckor kunde han övertyga investerare att XII Braves var värt att investera i, och företaget säkrade den nödvändiga investeringen som såddkapital.

“Jag träffade en investerare som tänkte investera med oss ​​eftersom hans son var intresserad av att göra något spelrelaterat. Med lite tur kunde företaget så småningom få 1 miljon dollar för att starta”, sa Chris.

2016 fick XII Braves också en “miljon dollar”-investering från det Pekingbaserade mobila sociala spelföretaget FunPlus.

Bygga en ny värld med ett nytt företag

Med investeringar som kommer in i företaget och ett tydligt mål i åtanke, satte Chris och hans team ut för att hålla sitt löfte och bygga sitt eget spel.

Men med så många bra spel på marknaden och nya spel som släpps varje dag, hur kan XII Braves bygga något som kommer att bli framgångsrikt? När allt kommer omkring lockar olika spel olika människor, och vad den ena gruppen gillar kanske inte alltid välkomnas av den andra.

“Vi måste känna till våra spelares preferenser väl och ge dem den upplevelse de önskar, vilket kommer att hålla dem kvar i spelet. Som med andra bra spelprodukter måste vi se till att spelets funktioner är jämförbara med andra produkter i spelet. marknaden, i termer av visuell kvalitet och linjäritet, berättelse, säger Chris.

Han bestämde sig för att ta en sida från de gamla spelen som inspirerade honom, och ta en titt på de spel och media han brukade njuta av i sina yngre dagar.

Jag var starkt influerad av japansk anime från ung ålder, läste manga som Dragon Ball, Slam Dunk, YuYu Hakusho och spelade Nintendo-spel som Final Fantasy 1, 2 och 3, Tactics Ogre och Final Fantasy Tactics.

Jag trodde att om vi ville göra något värdefullt som bara 12 av oss skulle spela, så måste det vara något vi personligen skulle njuta av och vara kunniga nog att utveckla, en Anime RPG-genre. Om vi ​​gör något vi älskar, även om allt misslyckas, kommer vi åtminstone att vara glada på den här resan tillsammans.

– Chris Ng, grundare av XII Braves och SkyArk Studio

Svårigheten att komma igång slutade inte där. Eftersom Team XII Braves var litet innebar detta att teammedlemmarna arbetade 14 timmar om dagen och inte kunde anställa utlänningar på grund av kvoteringsproblem.

Valiant Force, XII Braves första match
Brave Strength / Bildkredit: XII Braves

Företaget släppte äntligen sitt första spel, Valiant Force, 2016. Det var en högkvalitativ japansk RPG och inom den första veckan efter lanseringen rankades spelet bland de tre bästa i både Apple Apps och Google Play Stores.

För Chris var detta kulmen på två års kamp – av att leva på sina besparingar, arbeta långa timmar och oändlig kritik för att förverkliga sin dröm.

Företaget fortsatte att växa, och när Century Games slutligen förvärvade XII Braves 2020, växte företaget till 100 anställda och publicerade ett andra spel, Shining Beyond.

Upp i nivå med kryptospel

Efter en framgångsrik exit som skulle vara en livslång prestation för många, förberedde Chris redan för sitt nästa steg: blockchain-spel.

Även om kryptospel har fått något av ett dåligt rykte, särskilt med en myriad av pump-and-dump-system på marknaden, tror Chris fortfarande att det finns hopp för branschen och att kryptospel erbjuder värde för konsumenterna.

Som sådan syftar Chris nya SkyArk Studio till att hjälpa branschen att skaka av sig det ryktet genom att arbeta med prestigefyllda varumärken och partners som investerare känner till. Hans idé gav till och med SkyArk en investering från en av de största kryptovalutabörserna i världen, Binance.

SkyArk Studio Game, SkyArk Chronicles
SkyArk Studio-spel, SkyArk Chronicles / Bildkredit: SkyArk Studio

Genom att arbeta med IP:er och injicera dem i SkyArk Multiverse, siktar SkyArk på att bygga sin egen IP och forma nästa metaverse SocialFi som kan konkurrera med globala aktörer som SandBox och Decentraland. SkyArk är här för att bygga en community och skapa ett ekosystem för blockchain-spel. Fokus ligger på att bygga ett äldre projekt och att vara noga med att undvika de fallgropar som har drabbat de flesta GameFi-kryptoprojekt.

Befintliga projekt tenderar att göra snabba vinster snarare än att bygga en hållbar modell. Med en kombination av ekonomisk övervakning och noggrann och noggrann design, samt kontinuerlig utveckling av liveservice, kan dessa ekonomier kalibreras bättre, samt skapa en mer fördelaktig upplevelse för att uppnå en spelardriven ekonomi.

– Chris Ng, grundare av XII Braves och SkyArk Studio

Företaget förkastade den gamla “spela och vinn”-modellen, till förmån för den nya “spela och ha”-modellen.

Det betyder att företagets spel inte bara är inriktade på att introducera nya spel och koder med målet att tjäna pengar som ett incitament att spela. Istället vill företaget att användarna ska ha kul när de spelar, vilket ger dem äganderätt till den tid och ansträngning de lägger ner på spelet.

Således erbjuder NFT:er och kryptospel denna möjlighet till spelare: NFT:er tillåter spelare att praktiskt taget äga sina ansträngningar och växa sina tillgångar samtidigt som de har roligt. Med Chris egna ord, “Spelare förtjänar att växa med NFTs och till och med kunna föra dem vidare som ett arv.”

I Singapore får vi ofta höra att passion inte lönar sig, utan uppmuntras istället att hitta stabila jobb med garanterade löner – den eftertraktade ”järnrisskålen”.

Men Chris berättelse visar vad man kan uppnå utanför denna modell. För många entreprenörer kan att bygga ett mycket framgångsrikt företag redan sägas vara livets prestation, men Chris går vidare till sitt andra projekt som entreprenör.

Som Winston Churchill påpekade är framgången inte slutgiltig och misslyckandet är inte ödesdigert. Det är modet att fortsätta detta viktiga. Chris förkroppsligar den andan, med beslutsamheten att fortsätta trots utmaningar, att sträva efter framgång efter framgång.

Utvald bildkredit: SkyArk Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published.