Avokadotoast med halloumi och ägg

Avocado Toast with Halloumi and Egg

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Avokadotoast med halloumi och mjukkokt ägg är en fräsch snurr på avokadotoast gjord på rostad paprika, 7-minuters hårdkokta ägg och solrosfrön.

Avokadotoast med halloumi och ägg
Avokadotoast med halloumi och ägg

detta är Avokadotoast med ägg recept Perfekt till frukost och brunch eller lunch om du kombinerar den med en sallad. Jag gillar verkligen avokadotoast eftersom det är ett enkelt sätt att få i mig fibrer och nyttiga fetter i min kost. Några av de andra varianterna jag brukar göra är avokadotoast med ägg, kikärts- och avokadotoast, och även krabba- och avokadotoast.

Avokadotoast med halloumi och ägg

Hej, det här är Heather K. Jones – Dietist, nutritionist för kokböcker för skinnytaste och grundare av vikt- och välmåendeprogrammet, Älska dig själv med god hälsa. Jag är så glad över att dela detta recept med dig idag (tack Gina!), och bjuda in dig att gå med i min GRATIS matfrihet Workshop som startar den 20 september där jag kommer att dela med mig av 4 viktiga nycklar för att befria dig från känslomässigt ätande och viktbekymmer! Du kan anmäla dig till en gratis workshop om emotionell mat genom att klicka här. Jag älskar att dela med mig av det som har hjälpt mig och mina kunder att bygga ett friskare och lyckligare liv!

På min senaste resa till NYC hade jag en brunch i Soho där jag hade en fantastisk avokadotoast. Jag har ätit avokadotoast på många olika sätt genom åren, men den här versionen jag delar med mig av idag är väldigt speciell!

Varva rostad röd paprika, grillad halloumi och skivad avokado, toppa sedan med ett 7-minuters kokt ägg, solrosfrön och babygrönsaker – MUM! Jag har upprepat detta de senaste månaderna. Jag hoppas att du gillar det lika mycket som jag gör! Jag är exalterad över att prova! Och om du kämpar med känslomässigt ätande och viktångest, vill jag gärna välkomna dig till mitt land matfrihet Workshopen startar den 20 septemberDen tionde.

Hur gör du den bästa avokadotoasten?

Eftersom avokadotoast endast använder ett fåtal ingredienser vill du vara säker på att du använder ingredienser av högsta kvalitet. I det här receptet använde jag färskt bröd från mitt lokala bageri, mogen avokado, färska ägg från gården, ekologisk rostad paprika, babygrönt från min lokala bondemarknad och halloumiost.

Hur vet man om avokadon är mogen?

Avokado ger en fin klämma när de är redo att ätas – är de övermogna blir de för mjuka att skiva.

Är avokadotoast hälsosamt?

ja! Det här receptet är en hälsosam blandning av avokado (packad med nyttiga fetter, fibrer och massor av vitaminer och mineraler, inklusive magnesium, B6, vitamin C, vitamin E och folsyra), ett kokt ägg (laddat med högkvalitativt protein, bra fetter och rik på vitamin B2, vitamin B12 och vitamin C. D, selen och jod), rostad röd paprika (rik på vitamin C och andra antioxidanter) och halloumiost (en stor källa till protein och kalcium).

Finns det andra sätt att förbereda avokadotoast?

Det finns så många andra möjliga avokadotoastpålägg! Här är några saker du kan prova…

 • Avokadotoast toppad med lax, rödlök och kapris
 • Prova med getost och gräslök
 • Spela det med Pico de Gallo
 • Gör den vegansk med körsbärstomater, mozzarella och basilika
 • Toppa med bacon och stekt ägg
 • Avokadotoast täckt med alla bakkryddor

halloumi ost

Avokado rostat äggsmörgås

Fler recept på avokadotoast:

Om du är som jag och älskar det här Recept på avokadotoastJag vill gärna höra hur du briljerar! Kommentera nedan och vill du ha mer inspiration finns det massor av bra idéer i kommentarerna!

Avokadotoast med halloumi och kokta ägg

7

295 kallus
16 protein
19 kolhydrater
17 Fetter

Förberedelsetid: 5 minut

Tillagningstid: 15:e minut

total tid: 20 minut

Avokadotoast med halloumi och mjukkokt ägg är en fräsch snurr på avokadotoast gjord på rostad paprika, 7-minuters hårdkokta ägg och solrosfrön.

 • 1 stor ett ägg
 • 1 SurdegsbrödskivaOch den 1 uns
 • olivolja spray
 • 1 uns halloumi ostOch den Skär i tumskivor
 • 1 uns avokadoOch den tunna skivor
 • 2 stora skedar Rostade skivor av röd paprikaOch den ca ¼ liten
 • 1 Matsked mikrogrönt
 • ½ liten sked solrosfrön
 • en nypa Kosher salt och nymalen svartpeppar
 • För att göra ett 7-minuters ägg: Koka upp en liten kastrull med vatten på hög värme.

 • Tillsätt försiktigt ägget och låt det koka i 7 minuter.

 • Ta bort äggen med en perforerad sked eller liten slev och lägg dem omedelbart i en skål med isvatten och ställ åt sidan.

 • Lägg under tiden brödet i brödrosten och rosta det efter önskemål.

 • Hetta upp en liten stekpanna på medelhög värme. Ringla över lite olivolja och lägg halloumiskivorna i stekpannan.

 • Koka i 45 sekunder. Använd sedan en spatel, vänd försiktigt och koka i ytterligare 30 sekunder, eller tills varje sida har fått fin färg.

Så här sätter du ihop toasten:

 • Skala de kokta äggen och skär dem på mitten.

 • Lägg halloumiosten på rostat bröd, toppa sedan med röd paprikaskivor och avokado.

 • Toppa med ett halvt ägg, fina grönsaker, solrosfrön och salt och peppar efter smak.

service: 1Rostat brödOch den Kalorier: 295KalorierOch den Kolhydrater: 19gOch den protein: 16gOch den Fett: 17gOch den Mättat fett: 7.5gOch den Kolesterol: 211mgOch den natrium: 812mgOch den det grundläggande: 3gOch den socker: 2g

Nyckelord: Avokadotoast, avokadotoast med ägg, avokadotoast med halloumi, frukosttoast

Leave a Reply

Your email address will not be published.