Betalda sociala medier 101: En effektiv guide till lönsam reklam för ditt företag

Paid Social 101: An Effective Guide to Profitable Ads for Your Business

Betalda sociala medier 101: En effektiv guide till lönsam reklam för ditt företag

Betalda sociala medier 101: En effektiv guide till lönsam reklam för ditt företag

Det finns många faktorer som gör marknadsföring och reklam i sociala medier väldigt attraktiva. Det finns en möjlighet att nå en bred fanskara. Statistiken 2022 visar att 4,7 miljarder människor använder sociala medier. Med rätt taktik kan du nå tusentals.

För det andra finns det ingen gräns för användningen av sociala medier. Du kan öppna konton på alla plattformar om du vill.

Slutligen erbjuder sociala medier massor av gratis marknadsförings- och reklammöjligheter. Du kan använda dem för att öka varumärkesmedvetenheten och driva trafik till dina plattformar.

Men har du funderat på att inkludera betalda sociala nätverk i strategier? Om ja, så är det värt att göra det på rätt sätt. Och vi kommer att dela med oss ​​av en bra guide till lönsam reklam för ditt företag.

betalda sociala medier; Varför är det värt att överväga?

Som vi sa, en av de starkaste punkterna med sociala medier är att det finns gott om gratis möjligheter. Men du kan bara uppnå mycket om detta är den enda metoden du bestämmer dig för att använda. Betalda sociala medier ger ett utmärkt lyft för dina medlemsansträngningar. som sådan: –

 • Ger en garanti för att öka din räckvidd
 • Tillåter bättre inriktning på kunder, till skillnad från gratis taktik
 • Sociala analyser från betalda sociala nätverk kan ge ovärderliga insikter för bättre annonsering
 • Det finns en möjlighet till bättre engagemang och följaktligen fler konverteringar med betalda sociala nätverk.

Det är viktigt att notera att marknadsförings- och reklamlandskapet har förändrats. Det är ett större fokus på prestationsmarknadsföring.

Så vad är prestationsmarknadsföring? Det är en resultatdriven digital marknadsföringsstrategi. Detta innebär att varumärken måste se en avkastning på annonseringsutgifter (ROAS) för varje dollar de spenderar på annonsering.

Tjänsteleverantörer måste visa påtagliga bevis på framgång i allt de gör. Det kan innebära antalet klick eller omvandlingar på sociala annonser. Betalda sociala medier ger ett sätt att uppnå detta.

Hur du får ut det mesta av betalda sociala annonser

Alt text: Infografik som förklarar hur du får ut det bästa av dina betalda sociala reklam- och marknadsföringskampanjer

 1. Definiera dina betalda sociala annonseringsmål

Börja med att sätta dina annonseringsmål. Det kan vara att öka räckvidden, öka trafiken, skapa medvetenhet osv. Dina mål hjälper dig att bestämma det bästa sociala nätverket och taktiken.

 1. Välj prioriterade plattformar

Social Media Marketing 101 kommer att berätta för dig att välja en eller två plattformar för att förbättra. Utmaningen med att försöka vara allestädes närvarande är att det är svårt att hantera dem alla. Tänk på var din publik sannolikt kommer att vara.

Det hjälper att börja med en god förståelse för sociala mediekanaler när det gäller räckvidd och demografi.

Om du till exempel säljer barnprodukter kanske en plattform som TikTok inte är den bästa. Gå dit föräldrarna sannolikt är. Detta kommer att inkludera Facebook eller Twitter.

Fördelen med att hålla sig till två eller färre plattformar är att du kan utnyttja din annonsbudget för sociala medier bättre.

 1. Välj ditt meddelande

När du har bestämt var din publik befinner sig, är nästa steg att definiera ditt budskap. Faktum är att detta är ett av de viktigaste stegen i prestationsmarknadsföring. Kom ihåg att det du berättar för massorna har makten att omvandla dem till kunder eller få dem att stöta på konkurrenter. Det bästa sättet att utveckla och definiera ditt budskap är att förstå din målgrupp väl.

 • Vilka är deras smärtpunkter?
 • Finns det luckor i leveransen av produkter eller tjänster som du kan fylla?
 • Ger din tjänst eller produkt en lösning för specifika behov?
 • Hur skiljer sig ditt erbjudande från konkurrenterna? Fokusera på det som gör dig unik.

När du väl har valt höjdpunkterna är det lätt att skapa relevanta meddelanden.

 1. Bestäm vilka betalda sociala annonser som ska användas

Om du tittar på alla större plattformar kommer du att märka att de alla erbjuder reklamalternativ. Du vill antagligen dra nytta av interaktion med dina målgrupper.

Anta att du vill nå unga människor. Vackra videor och foton är mer benägna att fånga deras uppmärksamhet. Proffs eller äldre demografiska personer kan behöva mer information. Så du kan inkludera lite mer text.

Alternativen inkluderar: –

 • Facebook Annonser är bra för att skapa varumärkesmedvetenhet på grund av deras räckvidd. Plattformen är populär över demografi, vilket innebär att du hittar alla åldrar på den. Du kan använda bildannonser, videoannonser, berättelser, bildspel/karusellannonser, meddelandeannonser och mer.
 • Instagram Annonser är bra för medvetenhet, reflektion och konvertering. Demografin är i grunden Millennials och Generation Z. Du kan använda samma metoder som du använder på Facebook. Men kom ihåg att den här demografin vill ha snabb information. Högkvalitativa bilder och minimal text är hur betalda sociala annonser blir mer effektiva.
 • snapchat Det är mycket populärt bland yngre publik. Den största andelen är under 25 år. Den har betalat för sociala alternativ som Express-kort, Stories-annonser, gruppannonser och reklam på Snapchat.
 • LinkedIn är ett professionellt nätverk. Annonseringsalternativ inkluderar sponsrat innehåll, e-post, textannonser etc.

Undersök den plattform du vill ha och se vilken typ av annonseringsalternativ de har. Detta gör det lättare att budgetera mer effektivt.

 1. budgetanslag

Avsätt en budget för betald marknadsföringstaktik för sociala medier. Vanligtvis är de flesta annonser auktionsbaserade. Precis som med prestationsmarknadsföring, bestäm vilka resultat du vill få. Ads Manager-gränssnittet kommer sedan att rekommendera bud enligt våra angivna mål. Du kan göra detta för: –

 • kostnad per klick (CPC)
 • Kostnad per 1 000 visningar (CPM)
 • växelavgift
 • Kostnad per videovisning och mer.

Förbättra chanserna att få bättre resultat för dina bud genom att:-

 • Kvalitetssäkring av annonser
 • Att ha rätt kampanjmål
 • Korrekt inriktning av din publik är
 • Platsbaserad inriktning
 • Tiden på dagen eller året du betalar för ditt sponsrade innehåll
 • Placera annonsinnehåll i marknadsföringskanalen.
 1. Utnyttja kraften i dina organiska inlägg

Det är säkert att anta att du redan publicerar innehåll på dina sociala medieplattformar. Anteckna analyserna för att se vilka analyser som är mest attraktiva. Du kan sedan använda högpresterande meddelanden för att öka effektiviteten hos dina betalda sökannonser.

sista tankarna

Betalda sociala medier är ett utmärkt komplement till gratis annonsering på sociala medier. Börja med att sätta upp mål. Välj sedan en prioriterad plattform för optimering.

Definiera också ditt budskap så att det resonerar med din målgrupp. Slutligen, välj de mest effektiva betalda sociala strategierna och utnyttja kraften i dina organiska inlägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.