“Change of Instructions” leder till ett budkrig på $250 000

"Change of Instructions" leder till ett budkrig på $250 000

Debra Bella

news corp australien nätverk

37 Edmundston Street, söder om Brisbane såldes på auktion i lördags.


Beslutet att släppa ut detta ikoniska hem i Brisbane på marknaden med rabatt ledde till en trevägsstrid om nycklarna som satte ytterligare 250 000 $ i det slutliga försäljningspriset.

Mer än 8 miljoner dollar av Brisbanes fastigheter såldes i lördags som en del av Ray Whites vårauktionsevenemang på Calile Hotel, med sju registrerade budgivare utspridda i en folkmassa på upp till 100 för att köpa Zapeion på 37 Edmondstone Street, söder om Brisbane.

Fler fastighetsnyheter

Ray White auktionerar Hesley Koch på vårens auktion. Foto: Debra Bella


Det grekisk-influerade huset med fyra sovrum intill Musgrave Park var morgonens mest populära auktion, på väg till auktion för första gången på 85 år.

Ray White auktionsförrättare Hesley Koch accepterade ett öppningsbud på 1,6 miljoner dollar, ett lyckotal enligt en köpare längst bak i rummet, och lade ut slumpmässiga bud som slutade på sex eller åtta under den livliga auktionen i sin kampanj för att säkra ett nytt familjehem.

“Sex och åtta nummer är, ja, mycket tur i Asien”, sa Dutton Park-modellen efteråt.

Auktionens första ögonblick kom efter nio bud när fastigheten annonserades på marknaden och såldes för 2,05 miljoner dollar.

“Vi har en förändring i instruktionerna”, säger Matt Lancashire från Ray White New Farm. “Vi säljer.”

Auktionsdagens publik stod längs baksidan av konferensrummet på Calile Hotel i Fortitude Valley. Foto: Debra Bella


Sedan gick familjen Dutton Park på baksidan av konferensrummet med ett utvandrat amerikanskt par via telefon och en tredje presentatör i rummet, i ett trevägsbudkrig som höjde fastigheten med 250 000 dollar, med bud värda 2 108 miljoner dollar och 2 156 dollar . m, 2,166 miljoner dollar, 2,188 miljoner dollar hela vägen.

“Du ser strategin”, sa Koch efter händelsen.

“I en auktion, om en köpare vill köpa något, och om de bara går med på auktionens momentum, gör de så lite de kan för att kontrollera resultatet, men om de engagerar sig i strategin gör de något för att ändra resultat.”

Brisbane auktioner

Ray White Hesley Kush Auktioner. Foto: Annette Dio


Till 2,256 miljoner dollar, med två lyckliga budgivare från Dutton Park framför sig, såg huset ut att säljas, tills budgivare från Amerika kastade ytterligare 44 000 dollar på en gång för att säkra andra ögonblick av auktionen och Zapeion för 2,3 miljoner dollar.

“Den här köparen gick med på alla bud ett tag, och sedan gick han, det fungerar inte, han ändrade strategin och han lade det här stora budet till $2,3 miljoner,” sa Koch.

Huset var ett av fem hem som såldes på Ray Whites auktionsevenemang.
Dagens högsta auktion, en fastighet vid floden vid 18 Scott St, Hawthorne, godkändes efter att ett föreslaget startpris på 8 miljoner USD uppnåtts utan något svar.


Leave a Reply

Your email address will not be published.