Covid-vacciner är på sin lägsta nivå i Colorado

Covid-vacciner är på sin lägsta nivå i Colorado

DENVER (KDVR) – Tjänstemän är oroade över covid-vågens fall, men Coloradans verkar ha utnyttjats.

Vita huset lanserar en vaccinationskampanj i september med ett nytt vaccin designat specifikt för Omicron-stammen.

Omicron-varianten var den vanligaste i Colorado i månader. Undervariabler förändras dock hela tiden. Varannan eller var tredje månad överträffar en ny omicron-variant den tidigare. Sedan januari har Colorado bytt från huvudstammarna B.1.1.529, BA.2, BA.2.12.1, BA.4, BA.4.6 och för närvarande BA.5.

Trots detta verkar det som om Coloradobor är mindre benägna än någonsin att få vaccinationer, vare sig det är på grund av vaccinutarmning eller för att många av dem redan har fått en eller flera vaccinationer. Hittills har 83,5 % av de berättigade Coloradans vaccinerats med minst en dos, men det dagliga antalet fortsätter att minska.

Vaccinationerna nådde sin topp kort efter att de släpptes i slutet av 2020. Det gavs mer än 65 000 vacciner per dag till Coloradans i april 2021. Den andra vågen av vaccinationer kom i slutet av förra året, även om det finns högst hälften av så många.

Från och med början av april har antalet dagliga vaccinationer stadigt minskat från cirka 10 000 per dag. Det finns för närvarande i genomsnitt 2 300 vacciner per dag.

Det är den lägsta vaccinationsnivån någonsin sedan vaccinationerna först distribuerades i mitten av december 2020.

Nu är resultaten av vaccinet klara.

Andelen personer som har vaccinerats med covid är lägre och de som är inlagda på sjukhus eller dör av det är lägre, vilket alla är högre för ovaccinerade eller ovaccinerade personer. Colorado Department of Public Health and Environment jämförde frekvensen mellan ovaccinerade, vaccinerade och booster-personer.

Förstärkta individer är 2 gånger mindre benägna att drabbas av covid, 3,5 gånger mindre benägna att bli inlagda på sjukhus och 4,5 gånger mindre benägna att dö av covid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.