Det är aldrig för sent att lära sig att sms:a (om du vill)

Det är aldrig för sent att lära sig att sms:a (om du vill)

Jag fick min första bild på kollektivtrafiken, efter att jag hade släppt av mina barn i skolan. Jag var inte ens halvvägs med min latte. Ny på dejting och dejtingappar i allmänhet, jag chattade med honom En annan nyligen separerad själ. Vi planerade att träffas för vad som skulle bli min första dejt på 20 år när den prickiga ikonen kom ut. Som en säkerhetsåtgärd var jag tvungen att klicka för att faktiskt öppna bilden, vilket borde berätta lite om vad som kan hända på dejtingappar. Jag slöt ett av mina ögon och öppnade motvilligt fotot i hopp om att det var en valp.

Fotot som mötte mig kallades senare “det värsta fotot av en kuk jag någonsin sett” av andra millennials, en expert som tipsade sig själv om att han hade sett hundratals av dem. Jag var arg. Ja, jag var flirtig, men jag bad inte om det. Jag svarade honom väldigt argt och hindrade honom sedan.

Bortsett från de oönskade penisbilderna var den största sanningen jag var tvungen att möta hur jag ville delta i sexkulturen. När jag laddade ner många dejtingappar strax efter Mitt 17-åriga äktenskap är överJag gav mig in i en helt ny värld som jag visste väldigt lite om. Jag visste inte mycket om hur jag skulle bli behandlad i den här världen.

Smsar alla nu? Enligt min erfarenhet, om du aktivt dejtar är svaret ja. Som jag har lärt mig från första hand och även genom mitt arbete som coach som stöttar kvinnor genom nya livserfarenheter, är nätdejting och sexting inte helt dåligt. Ett lätt förhållningssätt till det senare kan hjälpa dig att utforska och förstå vem du är som sexuell varelse och tillåta dig att ansluta till dina önskningar. Allt som krävs är rätt attityd, lite sunt förnuft och en vilja att pressa dig själv, väldigt lite, utanför din komfortzon.

Vad du behöver veta om du är ny på nätdejting

Innan min skilsmässa hade jag inte dejtat sedan webbens tidiga dagar. Inte överraskande kanske jag blev omedelbart chockad över beteendet hos personerna jag stötte på i apparna. Män frågade mig var jag bor, vilken färg min behå hade på sig och vad min sexuella aptit var – inom några ögonblick efter att de hade chattat. Jag kände mig osäker och obekväm, men övertygade mig själv om att jag inte hade något annat val än att acceptera sexting som acceptanspriset för mitt sökande efter kärlek och sex igen.

Snart hade jag åtta till tio mycket trevliga konversationer samtidigt, via direktmeddelanden med olika män på olika dejtingappar. (Jag började på Tinder innan jag provade Bumble, Plenty of Fish, OkCupid och slutligen Hinge.) Efter två decennier av att sova med samma person kände jag mig utmattad. Jag insåg också att jag hade en del sociala förutsättningar att falla tillbaka på. När jag växte upp i ett traditionellt armeniskt hem och utbildad om kristendom genom en katolsk skola, absorberade jag berättelser som fick mig att tro att kvinnor inte borde äga sin sexualitet och att begäret efter sex är skamligt. Snabbspola fram till nu, sexting var överallt. jag var tvungen Jag möter mina rädslor. Visst, jag kunde välja att inte använda dejtingappar, men det största problemet var att jag inte visste hur jag skulle ansluta på egen hand. Så jag bestämde mig för att luta mig mot sexting. Detta är vad jag lärde mig.

Illustration av en kvinna som tar en selfie i spegeln i sina underkläder

Illustration: Alice Zag

1. Du måste känna dig attraktiv innan du blir sexig

Jag kände mig oattraktiv efter ett uppbrott och visste att jag behövde må bättre om mig själv för att kunna flirta med andra. Så jag stod naken framför spegeln varje morgon och försökte identifiera en kroppsdel ​​jag gillade. Jag beställde de broderade underklädesseten. Jag började lägga upp selfies de dagar då jag tyckte att mina kläder var söta eller mitt hår såg bra ut. Omedelbar incheckning från vänner, kollegor och fans uppmuntrade mig att leka med min nya identitet som singel kvinna, för att få utrymme och verkligen börja se mig själv vacker igen.

Ett annat tips: Öva på att skriva intressanta meningar till dig själv med Notes-appen på din telefon. Vad skulle du be om om du inte skämdes, var rädd eller skämdes? Att lära sig att prata om sina önskningar är en viktig praxis för kvinnor som traditionellt har förträngt sina önskningar att vara mer behagliga med partners och auktoritetsfigurer.

Illustration av ett par som kysser under ett rött paraply

Illustration: Alice Chang

2. Lita på att du vet vad som är rätt

Min första satsning på området avancerad sexting började efter en lunchdejt med en europeisk tänkare med sensuell accent, som jag snart kallade El Profesor. Vi utbytte en kyss under markiserna, och jag blev glad när han smsade senare samma dag för att säga att han hade en fantastisk tid. Sedan skickade han en selfie av sig själv som såg snygg ut i en jacka. Min nyfikenhet stördes. När han bad om en selfie i gengäld tog jag snabbt på mig tröjan, knäppte och skickade. En andra selfie dök upp, den här gången med jackan av, följt av bildtexten “Din tur”. va?

I panik avslutades samtalet. Senare bestämde jag mig för att El Profesor kunde vara min inkörsport till att få bekvämt sexuellt innehåll. Nästa natt, lite euforisk, tog jag på mig mitt bästa slarvigt, kröp ner i sängen, tog ett djupt andetag och tog några bilder. Försiktigt med att inte ta med mitt ansikte skickade jag en bild på mitt bröst. Spelet har börjat! Saker och ting har gått framåt på överraskande sätt, med bilder som flyger fram och tillbaka. Njöt du av det? För att vara ärlig så var det här inte min favorit, men jag kände att jag skulle ta bort ytterligare ett sexmärke från min startlista. Det jag inte kunde bli av med var skammen. Jag är en mamma! Tänk om Mina barn hittade dessa bilder? Bilderna raderades snabbt och delades.

Efter vår första sms-session, “Vill du spela?” Beställningar kom natt efter kväll. Jag hade inte tillräckligt med kläder för att spela det här spelet. Och viktigast av allt, jag insåg att jag uppträdde. “Jag är ledsen, men jag tror inte att vi passar bra för en romans”, skrev jag och kände mig stolt över att vara sann mot mig själv.

Illustration av Jane Austens bokljus på toppen

Illustration: Alice Chang

3. Var tydlig med vad du letar efter

Efter en sommar av första dejter och sexig humle, Jag tog en lång paus på allvar. På min nästa löptur var sex fortfarande en drivkraft i många samtal, men jag ändrade inställning. Bilderna jag delade var roliga men inte knasiga, och jag var tydlig med vad jag letade efter: “Du är för mig om du också letar efter en långsam bränning i Jane Austen-stil vid lockdown.” Detta hjälpte till att eliminera de som letade efter omedelbar tillfredsställelse. Jag började också bry mig om de samtal som får mig att må bra, och vilka som går emot vad jag nu vet är mina gränser.

Att känna sig bekväm med avslag, antingen genom att ge eller ta emot det, är avgörande när man dejtar online. Många gånger känner vi att vi som kvinnor måste vara trevliga och behaga den andra personen. Men i nätdejting bor den andra personen i din telefon. En artig fras “Nej, tack, det är inte mitt” är ett bra sätt att berätta för någon att deras meddelande inte nådde fram. Om ditt skadade ego leder till uthållighet eller förolämpningar är det bara att blockera och ta bort det.

Ett exempel på en persika och ett hjärta!?  emoji

Illustration: Alice Chang

4. Sms ser olika ut för alla

Efter sex månader av att ha varit singel mellan dejtperioderna träffade jag en man som hjälpte mig att skaka av mig blyghet om lust och njutning. Efter att vi hade dejtat i några månader, sms:ade han mig en natt för att fråga vad jag skulle vilja göra på vår nästa dejt, och jag svarade med det bedårande “Vad * tänkte du * på?” Han skickade en parad med mycket salta ord, och jag skulle vara rädd om min mamma såg interaktionen. Fler häftiga meddelanden följde. Att ta emot dessa meddelanden var ett nöje varje gång, men jag blev ändå rädd för att försöka återgälda. Jag ville skriva en superhet comeback, men det fanns inte i mitt styrhus.

Trots det fantastiska sexet och konversationen, Detta förhållande är borta. Jag körde apparna igen och blev snart kär i en kille som hade “rätt”. Våra sexting var roliga. Jag har ofta skrattat och varit upptagen på samma gång. När hans skämt kom tillbaka, tränade han en del av mitt sinne som jag hade stängt av i årtionden. Det visade sig att jag är ganska bra på att skicka sms till rätt person – det gällde bara att ta reda på hur det såg ut.

Jag ångrar inte trial and error-fasen i sextingets enorma värld; Du bidrog med mycket lärande och några riktigt bra berättelser. Jag har upptäckt att jag varken är en Playboy-fotograf eller en kanin, och att för mig är mina flirter bäst för samtal ansikte mot ansikte. Jag är för närvarande singel igen, men nästa gång jag får ett sms vet jag hur jag ska svara på ett sätt som känns verkligt för mig.

Fyra regler för säkert sms

1. Tänk efter tre gånger innan du skickar.

Internet för alltid. Även om du kanske litar på personen du delar med, är det väldigt enkelt för mottagaren att ta en skärmdump och dela den. Detta gäller såväl text som bilder.

2. Tänk på att bilder och text försvinner.

Appar som Instagram och Snapchat har möjlighet att skicka meddelanden om bilder som försvinner. (Men vet att mottagaren fortfarande kan ta en skärmdump av bilden.)

3. Lås den.

Håll skandalösa foton “dolda” med telefonens fotoapp, eller använd ett lösenordsskyddat fotoalbum eller app. Detta är särskilt viktigt om dina barn har tillgång till din telefon.

4. Skaffa ett falskt nummer.

Med tiden kommer du att bli bättre på att lita på din intuition. Tills dess, överväg att betala för ett falskt nummer (även känt som en duplicering) som du kan komma åt via en app på din nuvarande telefon. Texterna och konversationerna kommer att stanna i appen, och du kan gräva ner dem i en mapp som dina barn inte söker efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.