Det fantastiska sättet TIFF hjälper arbetande föräldrar

Det fantastiska sättet TIFF hjälper arbetande föräldrar

Nu finns det något som är värt att fira – filmbranschen inser äntligen behovet av barnomsorg.

Tidigare i veckan kanske du har märkt att hajpen kring Toronto International Film Festival (TIFF) börjar svämma över ditt flöde. Efter ett tvåårigt personligt uppehåll är deltagarna förståeligt nog pumpade inför årets festival, som pågår 8-18 september och kommer att ta in några av Hollywoods största stjärnor (hej, Viola Davis och Eddie Redmayne!). Men för många föräldrar blir de entusiastiska över en händelse som kräver det Skaffa en barnvakt Det kan vara tufft.

I ett försök att göra festivalen mer tillgänglig för branschföräldrar (som utan tvekan är mer nervösa eftersom att delta i festivalen är en del av yrke)kanadensiska barnomsorgsföretaget Kids & Company har samarbetat med TIFF för att leverera Stöd barnomsorg Under festivalens dagliga evenemang.

“Alla jobbar inte från nio till fem, från måndag till fredag.” Linda Starr från Kids & Company säger: “Detta gäller särskilt under den 11 dagar långa filmfestivalen, som kan kännas som ett maratonlopp för vem som helst, än mindre arbetande föräldrar med små barn.”

I år kan föräldrar till barn under sex år dra nytta av 15 olika barn Barn & Co Platser över hela stan som kommer att spara $40 per dag för barnomsorg mellan 8-16 september (helg inklusive). Öppettiderna är från 7:00 till 18:00 och inkluderar en speciell TIFF-inspirerad läroplan för att “inspirera och lära barn filmens språk och magi” (även om jag tror att många av dessa barn redan är experter inom småindustrin).

Medan programmet testades förra gången festivalen kördes personligen 2019, signalerar dess återkomst ett steg i branschen mot att stödja föräldrar (och, Låt oss inse det, kvinnor) arbete i filmen. “Barnomsorgsstrategin handlar om att ta bort hinder för föräldrar i branschen som har unga familjer”, säger Jeff McNaughton, industridirektör på TIFF. För föräldrar som hoppas kunna delta i kvällens TIFF-evenemang (eftersom, riktigt snack, en festival är ingenting utan glittrande stjärnspäckade festligheter), har Kids & Co samarbetat med Tänk dig attEn tjänst som erbjuder 24/7 vård i hemmet (eller på hotell) under hela festivalen. Dessa vårdgivare kommer förberedda och gör till och med roliga, åldersanpassade aktiviteter Ta med barnen på utflykter– Om du planerar i förväg.

Den bättre nyheten är att sedan TIFF experimenterade med programmet 2019 har andra festivaler börjat följa efter. i Cannes, röd ballong Det erbjuder ett daghem, barnlounge och tillgängliga aktiviteter för barnskötare och barn på festivalen och marknaden. På samma sätt startade den internationella filmfestivalen i Venedig och San Sebastian sina egna barnomsorgsprogram för branschen. På samma sätt öppnade Warner Bros. Studios i Levisden, Storbritannien, sin första dedikerade plantskola på plats 2020, som är öppen för anställda och produktioner som filmas i studion. Det kan vara långsamt för en till synes blomstrande bransch, men det går åtminstone framåt, eller hur?

Nästa upp: Subventionerad barnpassning för vanliga teaterbesökare?

Leave a Reply

Your email address will not be published.