essens | Blogg | Hemma med Katherine Polly

essens |  Blogg |  Hemma med Katherine Polly

Den berömda brittiska inredningsdesignern Catherine Boley är inte blyg för en utmaning. En vågad upptäcktsresande, hon har haft många extraordinära äventyr, från att bestiga Mount Kilimanjaro eller Antarktis högsta berg till att paddla kajak på Amazonfloden till att resa genom öknen på hästryggen och besöka mer än 150 länder längs vägen. Yrkesmässigt leder hon ett team av 47 inredningsdesigners och arkitekter som har genomfört imponerande bostads- och kommersiella projekt runt om i världen. Så även om det var en skrämmande uppgift, var hon uppenbarligen inte skrämd av de utmaningar som uppstod vid renoveringen av hennes familjs 1500-talsslott. Vänligen kryssa med dig på en resa till Skottland för att besöka Catherine på Furter Castle, hennes skotska familjefristad.

När vi fotograferade med Katherine för At Home in the English Countryside: Designers and Their Dogs (nedan), introducerades Susannah och jag till hennes historiska slott i Skottland.

Catherine Polley och hennes Jack Russell Herbie, foto av Stacy Beaux
Catherine Polly och hennes Jack Russell Herbie

Beläget i en liten by nära bergskedjan Cairngorms och en av de vackraste nationalparkerna i landet, byggdes slottet 1560 av James Ogilvy, femte Lord of Airlie, för att skydda ingången till det viktiga Balloch-passet till Glenshee, Braemar och norr, men brändes senare ner 1640 av hertigen av Argyll, en av de fejdande Campbell-klanerna. Spola framåt 350 år senare när Catherines far, Robert, köpte fastigheten och började fyra år av passionerad och noggrann restaurering under ledning av Scottish Heritage, i samarbete med både lokala arkitekter och återförsäljare.

Hemma i Skottland med Katherine Polly
slott slott

När Robert köpte slottet återstod bara en ruin med en stor ek som växte i mitten. När den väl tagits bort kollapsade mycket av den återstående strukturen. Catherines far arbetade från resterna av slottet och ruinerna och använde alla kvarvarande stenar för att återskapa den ursprungliga designen av ett traditionellt L-format befäst hus från 1500-talet. Den enda större förändringen var att göra hålans sovrum till hela förlängningen av slottet, vilket återspeglar dimensionerna i den stora hallen nedanför, för att möjliggöra ett rymligare vardagsrum med ett generöst masterbad.

Furter Castle master bedroom designat av Katherine Polly
Master bedroom Forter Castle

År 2004 köpte Catherine slottet av sin far för att behålla som arv åt sina barn och utökade familj. Hon har sedan dess renoverat interiören tre gånger, först på distans när hon bodde i Singapore.

Ingången till fästningens slott
Ytterdörren till Furter Castle

För att övervinna smala trappor, värmeförlust och brist på förvaring, kom Catherine på smarta lösningar för att modernisera slottet för ett modernt boende. Hon har installerat original uppvärmning under sten på bottenvåningen samt två stora vattentankar där regnvatten kan fångas upp som en hållbar källa och installerar ständigt om slottets väggar för att skydda mot hårda vindar och regn.

Great Hall Furter Castle av Katherine Polly
stor hall

Interiörerna handlade om att förena form och funktion, att driva det förflutna framåt med skönhet, funktionalitet och komfort. Viktigast av allt, Catherine försökte behålla äktheten av slottets historia samtidigt som den integrerade moderna bekvämligheter och lyxiga möbler. Från vackra antikviteter och passande samtida föremål, till lyxiga De le Cuona-blommor draperade i ljung, sovrumsväggar täckta med ull, holländsk kashmir och sherry, till lokalt vävda tartanmattor, rummen är inredda för ett elegant 2000-talsliv.

Furter Castle sovrum av Catherine Polly
Sebastians sovrum

På tal om förvaring, beslutade Catherine att inbyggda skåp inte kändes äkta, så hon hittade antika skåp inklusive en byrå med utsmyckat tak som påminner om slottsarkitektur. Att uppdatera badrummen var också en prioritet, och de fristående duscharna från Drummonds är inte bara vackra, utan tidsperiod i tiden.

slott slott

“Nu för tiden rör vi alla runt mycket och (Forter Castle) är en plats vi kommer till som en familj för att samlas. Hon har några fantastiska minnen för mig och har en väldigt speciell plats i mitt hjärta.” Tack Catherine för att du öppnade ditt underbara skotska land för oss!

Alla bilder inskickade av Catherine Polly

Leave a Reply

Your email address will not be published.