Föräldrar, ställ in skolfesten på fredag ​​kväll

Föräldrar, ställ in skolfesten på fredag ​​kväll

Din första elev har klarat första veckan i skolan! Festmiddagen ligger dock inte i någons intresse. Här är varför.

Slutet på den första veckan i skolan är definitivt något att notera och fira. För barn kan övergången från deras avslappnade sommarrutin tillbringade mestadels med sina föräldrar till att plötsligt återvända till klassen, med nya ansikten och nya förväntningar, vara mycket – och barn genom fredagshelgen den första veckan kan känna sig relativt trygga tillbaka. tycka om mycket bra lärare. Det är därför många föräldrar tenderar att göra en rolig plan för sina barn på fredag ​​för att fira slutet av den första veckan. Du kanske har bokat en festmiddag, eller planerar att gå till din lokala glassbar eller gemensam pool.

Här är saken: det gör du förmodligen inte. Du kan avbryta dessa planer, eller åtminstone skjuta upp dem.

I teorin är idén om att avsluta en känslomässig vecka med roliga aktiviteter vacker och kommer helt klart från en mycket trevlig plats. Men problemet är att det är mer sannolikt att det händer slutar i kollaps. Om du har gjort en sådan plan är din bästa insats att avbryta den omedelbart. Så säger en mammas Facebook-public service-meddelande, som blev viralt. ta en titt:

“Planera för en fredagskväll efter första veckan i skolan behöver en soffa, några filtar, pizza och en film”, säger Jen Hatmaker. “Detta är det.”

Hon har några goda skäl att föreslå ta det lugnt. Kommer du ihåg alla de saker du brukade oroa dig för när du packade ditt barns första veckas väska? Föreställ dig nu att du är det barnet som försöker navigera i den här nya världen av konstant stimulans (lärare, andra barn, ett nytt klassrum, nytt lärande, mycket lek). Det skulle vara för mycket för vem som helst, men speciellt för någon av liten storlek.

“Hmm: Klart”, säger Hatemker. ”De är trötta efter sommaren av att vara lata barn och nu måste de tänka och Var uppmärksam i sju timmar om dagen. Plus första veckans skolkänslor. Förutom förändring. Plus nya scenarier, lärare, elever och scheman. Dessutom är den där tjejen elak. Plus att veta var man ska sitta för lunch. Plus alla nya regler. Plus semesterpolicyn. Plus, Läxa. Passa dessutom deras kläder/skor/hår/ryggsäck ordentligt. Förutom bussen. Dessutom lärde de sig F-ordet på planen och allt verkade konstigt.”

Så vad ska du göra för att fira slutet på din första händelserika vecka? Håll det enkelt.

“Lita på din vän Jane: soffa, filt, pizza, film. Det är din plan. Ångra allt annat. Du är välkommen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.