HappyFresh M’sia supermarket återupptar sin verksamhet i tysthet tills vidare

HappyFresh M'sia supermarket återupptar sin verksamhet i tysthet tills vidare

Livsmedelsleveranstjänst HappyFresh gjorde nyligen nyheter om att tillfälligt avbryta sin verksamhet i Malaysia.

Men i skrivande stund har vi funnit att HappyFresh-appen och webbplatsen fungerar trots de återstående meddelandena om att några av dess butiker inte är tillgängliga.

Vi lyckades till och med beställa lite matvaror från HappyFresh supermarket i Bangsar. (Spoiler alert: De är redan här!)

Min beställning gick igenom utan problem

Men när man klickar på partnerbutiker på appen som inte var HappyFresh Supermarket säger de “Tyvärr, alla leveranslådor är fulla” (på iOS) eller “Det finns inga platser för nästa dag i denna butik” (på Android) för dem.

Däremot är inte alla HappyFresh stormarknader tillgängliga

Efter lite letande verkar det som att partnerbutiker inte är de enda där ute. Faktum är att vissa HappyFresh-butiker har helt försvunnit från appen.

Vi hittade en Facebook-kommentar för bara tre veckor sedan där HappyFresh försäkrade kunderna att HappyFresh stormarknad finns i Ampang, Bangsar, Batu Caves, Kajang, Klang, PJ och Setia Alam.

Men nu kan vi bara hitta Bangsar- och PJ-platser i appen. Vi har ändrat våra platser för att vara närmare varje butik utan resultat.

På iOS hävdade appen att leveransplatserna är fulla för alla dessa butiker

Detta är inte heller ett nytt problem, eftersom vi hittade kommentarer från sex dagar sedan, innan nyheten om driftstopp, och frågade varför det inte fanns någon HappyFresh-stormarknad i Ampang längre.

En annan användare skrek att PJ också var inaktiv (men det har sedan dess kommit tillbaka, baserat på vad vi ser i appen i skrivande stund).

HappyFresh svarade att dessa butiker kanske inte är tillgängliga för tillfället

När vi frågade HappyFresh-åkaren när de avbrutna operationerna skulle börja, gav han oss ett schema för ungefär en vecka sedan.

Med hans ord fick HappyFresh Malaysia-passagerare en “semester” förra veckan, och deras tjänster återupptogs först idag, vilket är anledningen till att vi kunde lägga vår beställning och få den levererad.

Aktiva butiker saknar produkter

När vi beställde mat från HappyFresh stormarknad i Bangsar märkte vi att butiken var helt tom. Vi kunde inte hitta några färskvaror och även enkla saker som pastasås var inte tillgängliga.

Det var lite grafiskt som sa att fler saker var på väg till mig, men min chefredaktör Sade sa att vid dess officiella lansering kände jag att HappyFreshs stormarknadsutbud var något sparsamt till en början.

HappyFresh lanserade officiellt sin linje av molnlager i juli 2022

Anslutningsavgifterna var också ganska höga, på RM6 för bara 2,3 kilometer (mer eller mindre). Vi har dock inte riktigt en referenspunkt för vad HappyFresh stormarknadsleveransavgifter kommer att vara för detta arrangemang innan de nuvarande avstängningarna, så vi är inte säkra på om detta anses vara högt eller bara normalt.

När jag kontaktade företaget på Facebook idag för att se om de hade ett annat uttalande att göra nu, fick jag äntligen samma meddelande som vi fick i går, vilket visade att HappyFresh genomgår en organisatorisk omstrukturering.

I brevet stod det också: “Medan vi omdirigerar våra ansträngningar att omforma vårt företag i enlighet därmed, kommer vår affärsverksamhet att tillfälligt avbrytas tills vi når en slutgiltig och hållbar lösning som kommer att gynna och bevara båda parters kommersiella intressen.”

Även om vi kunde lägga en beställning på och hämta lite snabbnudlar och kaffe, är det säkert att säga att HappyFreshs verksamhet inte längre är helt stillastående (för nu).

  • Läs mer om HappyFresh här.
  • Läs andra artiklar vi har skrivit om matleveranser här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.