Här är problemet med att det tar för lång tid att avsluta rummet…

studio progress as of 10-25-2019 - 14

Jag skulle vilja veta hur lång tid jag har ägnat åt att avsluta rummet. Du vet redan att den tid då jag har renoverat vårt masterbadrum är cirka 2,5 veckor än ett år. Och det är bara om du inte tar hänsyn till den tid vår entreprenör lagt ner på det inledande arbetet med att göra om ett sovrum till ett badrum. Om vi ​​räknar med den tiden står det här projektet på cirka 14 månader “på gång” för tillfället.

Faran (åtminstone för mig) att det tar ett år eller mer att färdigställa rummet är att jag under den tiden ofta stöter på andra idéer som jag vill införliva, eller känner mig missnöjd med beslut jag redan har fattat för att jag har kommit över något jag gillar bäst. Eller, ärligt talat, jag är trött på att titta på designen jag kom på alla de senaste månaderna (eller åren) och drömde om något helt annat.

Lyckligtvis blev det inte så med badrumsprojektet. Även om jag var tvungen att göra några förändringar på vägen, var de viktigaste förändringarna av rent praktiska skäl, som att ändra designen på smycken för att underlätta för rullstolsanvändaren. Men min övergripande vision och beslutsamhet har inte förändrats, och jag älskar det fortfarande lika mycket idag som jag gjorde i början.

Men eftersom jag har sett fram emot en mycket nära framtid när jag kommer tillbaka till jobbet i min studio är jag mindre nöjd. Det här rummet har varit “på gång” sedan juli 2017. Det var då entreprenören och hans killar tog ner frontväggen på tvådörrarsgaraget, gjutit en betongsockel längs den väggen och byggde framväggen till ateljén.

På den tiden ramade de alla in omvandlingen av garaget, som hade klivit 18 tum från frukostrummet, till ett nyinramat rum med jämnt golv med resten av huset. Men efter denna ram satt rummet där utan några framsteg länge. Och sedan under den tiden byggde vi garaget, som helt förändrade baksidan av studion, så att taket kunde gå från väldigt låga sju fot längs bakväggen till cirka 13 fot.

Så det var inte förrän i mars 2019 som rummet äntligen isolerades och gipsmurades, och det började verkligen kännas som ett riktigt rum.

Allt för att säga att det här rummet har varit “på gång” under mycket lång tid. Under den här tiden har jag tänkt på otaliga idéer för varje aspekt av rummet, från golvet, till väggfärger, till skåpdesign och mer.

Eftersom det har varit “på gång” så länge nu, och det var länge sedan jag var klar med studiobadrummet och ingången till rummet, och under den tiden har min smak och stil fortsatt att utvecklas, har jag kommit att inse att Christie 2022 inte är så nöjd med några av de beslut som Christie tog under säsongen 2017-2019. .

En sak jag fortfarande älskar är tapeten. Jag designade det själv specifikt för det här rummet, och jag älskar hur ljust och färgglatt det är. Så det blir ändå utgångspunkten för allt annat i rummet.

Studio framsteg från 2019-10-25 - 18

Men de saker jag är lite klar med vid det här laget är de gröna väggarna i bakentrén och väggarna i studiobadrummet.

När det gäller grönt är jag trött på det. Jag är så glad att jag inte höll mina köksskåp gröna. Eftersom det är ett rum jag ser och spenderar så mycket mer tid i än den här bakentrén, har jag varit trött på de där gröna garderoberna länge. Jag verkar dock inte tröttna på kricka. Jag har levt med krickfärgade tankar i över ett decennium nu, och jag älskar dem idag lika mycket som jag gjorde i början. Det här är bara min färg, och jag kan inte se mig själv bli trött på den.

Men är det här grönt? Det är bara mycket. Det är väldigt djärvt och i ditt ansikte. Jag tror att ordet jag letar efter är “tufft”. Det är inte på något sätt en lugnande färg. Jag har ingen aning om vilken färg jag vill ha på det här området, så jag får fundera på det. Jag vill fortfarande ha färgen, men jag vill ha något mer välkomnande och sammanhängande med resten av huset.

Studio framsteg från 2019-10-25 - 17

Och om grönt är på väg, tycker jag att design på marken borde vara så. Fråga mig inte hur. Den är målad på golvet, så att bli av med den blir inte lätt. Men för tillfället är jag inte intresserad av att svara på “hur”-frågan. Jag tänker bara på hur jag vill att det här rummet ska se ut när allt är klart.

Studio framsteg från 2019-10-25 - 16

Sedan är det väggarna i studiobadrummet. Det här var ett mycket intressant projekt, och jag ångrar det inte ens det minsta.

Studio framsteg från 2019-10-25 - 14

Det har varit en rolig duva att leva med de senaste tre åren. (Jag avslutade det i oktober 2019.) Men jag är redo att gå vidare till något annat. Det blir fortfarande färgglatt, men kanske lite lugnare.

Färdig studio halvt badrum - 1

Så det kommer att bli några förändringar. Jag vet inte exakt hur dessa förändringar kommer att se ut än, men bakgrunden blir utgångspunkten. Vad jag vet är att jag fortfarande vill ha en väldigt färgstark studio, men jag skulle vilja att saker och ting skulle vara mjukare, inte för hårda och inte för upptagna. Jag skulle vilja att det här området skulle vara mer sammanhållet med resten av huset.

Jag trodde länge att min studio var helt skild från resten av huset, vilket gjorde att jag kunde göra precis vad som helst här och det behövde inte flyta med resten av huset. Men jag ändrade min uppfattning om det. För tillfället har jag sekretessfilm på glaspanelerna på dörren som skiljer frukostrummet (används för närvarande som vardagsrum) från min studio. Jag använde den här filmen för att jag inte ville visa den ofärdiga studion genom dörren.

Men när studion tar slut vill jag ta bort den här filmen. Detta innebär att bakentrén kommer att synas från frukostrummet, köket och även från vardagsrummet.

Jag har fortfarande lite tid på mig att tänka och formulera en plan. Jag har inte gjort klart badrummet än, och efter att jag har gjort klart det rummet behöver jag fortfarande göra klart mitt hemmagym innan jag börjar i studion. Men jag skulle vilja göra en plan så att jag kan åka direkt utan dröjsmål.

Så vad är det längsta du har tagit för att avsluta ett rum? Förändrades din smak och stil under den perioden? Var du tvungen att göra ändringar, eller tvingade du bara dig själv att hålla fast vid din ursprungliga plan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.