Hur man går med i MDEC IdeaKita för entreprenörer och startups i M’sia

Hur man går med i MDEC IdeaKita för entreprenörer och startups i M'sia

[This is a sponsored article with MDEC.]

MDEC är inte främmande när det kommer till att organisera olika program för startups och entreprenörer.

De har gått i spetsen för flera framgångsrika program, inklusive Founders Grindstone, Malaysia Digital Hub och Malaysia Tech Entrepreneur Program, för att nämna några.

För i år presenterade MDEC ett nytt program som heter IdeaKita fokuserat på att hjälpa nya entreprenörer att tänka på lösningar för att möta nuvarande utmaningar och hjälpa till att öka bidraget från den digitala ekonomin.

Det här är vad som krävs.

Vad kan MDEC IdeaKita erbjuda entreprenörer?

Eftersom detta IdeaKita-program mest kommer att fokusera på att komma med tekniska lösningar, stöder programmet utvecklingen av ny teknik inom nyckelsektorerna som främjas av MDEC Malaysia Digital 9:

 • digital handel
 • digitalt jordbruk
 • digitala tjänster
 • digitala städer
 • digital hälsa
 • digital ekonomi
 • digitalt innehåll
 • digital turism
 • Islamisk digital ekonomi

Vem skulle det här programmet passa för?

IdeaKita är öppen för individer, från erfarna grundare till entreprenörer som vill validera nya affärsidéer.

Men det är inte allt, det är också öppet för nyutexaminerade och entreprenörer som har nya idéer men behöver vägledning om hur man startar ett teknikföretag.

Programmerare och teknikutvecklare är också välkomna att vara med, där de kan erbjuda sin expertis inom mjukvaru- och teknikutveckling, en kompetens som är avgörande i dagens digitala ekonomi.

Både malaysier och icke-malaysier som är angelägna om att starta ett tekniskt företag i Malaysia kan gå med gratis, så länge de planerar att starta sitt företag i Malaysia. MDEC rekommenderar dock att alla deltagare går med som ett team på två (minst) eller fler personer.

För dem som är bosatta utanför Klang Valley kommer IdeaKita-partners som Digital Penang, EduCity Iskandar Johor, Sarawak Digital Economy Corporation (SDEC), TEGAS Digital Village Sarawak och GA Space Sabah att tillhandahålla platsstöd till dem som bor på dessa platser.

Dessutom kommer de också att tillhandahålla lokala guider som guidar deltagarna genom programmet.

Hur är programmet organiserat?

IdeaKita Roadshow på EduCity Iskandar, Johor / Bildkredit: MDEC

Programmet kommer att bestå av två spår som sträcker sig över cirka 10 dagar under månaden oktober 2022.

Detta ger entreprenörer gott om tid att arbeta med sina idéer med de olika workshops som finns tillgängliga, som inkluderar att identifiera din klient, lära sig anatomi i en presentationsplattform, lära sig om konsten att presentera och mer.

Deltagarna kan välja mellan två olika spår, A, eller B, som har ett start- och slutdatum.

Spår A Börjar från 3 oktober till 17 oktober 2022 Detta passar dig som vill starta ett teknikföretag, men inte har en affärsidé ännu. Här kommer MDEC att guida dig i att utveckla din idé, och hur du kan uppnå den.

Om du ändå vill prova på att komma på en idé innan du går med i programmet, har MDEC även tillhandahållit flera branschgodkända problemformuleringar som kan intressera dig.

Några exempel är:

 • Betalningar: Användare måste ta med sig flera kort, vilket är obekvämt och till och med dyrt för det utfärdande företaget. Designa en lösning för att göra det lättare att komma åt konton för betalningar utan att behöva bära fysiska kort, eller en lösning som minskar antalet mobilkort.
 • Banktjänster: Hur kan vi dra fördel av smarta lösningar som avancerad analys, maskininlärning, datorseende och artificiell intelligens för att förbättra upplevelsen för bankkunder (konsumenter och företag)?
 • Agritech: Hur kan vi utveckla ett grödasystem för att övervaka fukt, kontrollera bevattning och förbättra effektiviteten och produktiviteten? Grödor kan innehålla frukter som durian, sockerrör, kassava, kokos, melon, mangostan, etc.

När det gäller spår B kommer det att pågå från 17 oktober till 31 oktober 2022, och hjälper dem som redan har en idé men behöver hjälp med att förklara den ytterligare.

Vad efter att ha avslutat programmet?

IdeaKita Roadshow på TEGAS Digital Village, Sarawak / Bildkredit: MDEC

När deltagarna har slutfört programmet slutar inte stödet från MDEC där. Alla deltagare kommer att ha möjlighet att delta i långsiktiga MDEC-program som framgångsrikt har hjälpt många tekniska startups tidigare. Dessa initiativ inkluderar:

 • Malaysia Digital Centre;
 • Malaysia Tech Entrepreneur Program;
 • MDEC Innovation (MIX);
 • Proof of Concept (POC) acceleration;
 • underlätta finansiering;
 • Acceleratorer, pre-acceleratorer och hackathons.

Om du är sugen på att delta i detta program kan du registrera dig för IdeaKita-registreringsformuläret före den 25 september 2022. För att lära dig mer om det, gå till MDEC:s IdeaKita-målsida.

 • Lär dig mer om Malaysia Digital på MDEC här.

Utvalda bildkrediter: MDEC

Leave a Reply

Your email address will not be published.