Hur man rengör en hårborste och blir av med detta damm

Hur man rengör en hårborste och blir av med detta damm

sKänner du till den där dammiga luddliknande saken du hittar i din hårborste? Döda hudceller tappar ofta när din hårbotten regenereras. Våra kroppar tappar ständigt döda hudceller – ungefär 500 miljoner per dag, för att vara exakt. Även om elimineringsprocessen är densamma för ansikte och kropp, tenderar vi inte att se döda hudceller på våra kroppar, eftersom de tvättas av i duschen. Men det är lite annorlunda för vår hårbotten. När vi borstar eller kammar håret kan döda hudceller flagna och fastna i hårborsten.

Total. Är det verkligen helt död hud där ute?

Medan majoriteten är en ansamling av död hud, består den fula gruben också av en blandning av talg, hårstrån och stylingprodukter.

Kan uppbyggnaden påverka håret och hårbotten?

Ja hon kan. Syftet med en hårborste är att bevara din hud, så när verktyget är smutsigt skadar det bara ditt hår. En smutsig borste kan leda till att håret går sönder mer, och smutsen kan fastna på dina rena lockar, vilket gör att din hårbotten känns kliande och mer benägen att få mjäll. Även om det inte är så Fantastisk Att använda en smutsig borste för att den kan hjälpa till att fördela oljan och bakterierna bör du inte oroa dig för mycket, säger Beverly Hills Gayle frisör. “Det kan påverka oss”, säger Yael och tillägger att det inte finns något att vara nervös för.

Men om du undrar: Den genomsnittliga hårborsten sägs ha cirka 3 400 bakteriekolonier per kvadrattum, enligt en studie från University of Arizona. Forskare testade 30 hårborstar som ägs av kvinnor i åldern 16 till 24, som alla regelbundet använde olika stylingprodukter. Som jämförelse hade den genomsnittliga duvsänkan 2 733 grupper, och matskålar för husdjur hade 2 110 bakteriekolonier per kvadrattum.

Hur blir vi av med det?

Nu när du vet att detta damm inte är bra för dig kanske du undrar “Hur rengör jag min hårborste?” En ny video på TikTok av Maddie5pr avslöjade hur Elmerer Glue kan ta bort skräp. Ja, samma lim som jag använde till konsthantverk i skolan.

I videon hällde de det vattenlösliga limet på borsten och lät den torka. När den har stelnat flagnar den omedelbart tillsammans med hår och klibbig substans. Medan många användare var fascinerade och fascinerade av den unika tekniken, indikerade andra att borsten skulle steriliseras efteråt för att garantera fullständig säkerhet.

Men om du hellre vill ha lim för ditt nästa konstprojekt, har ditt skafferi allt du behöver. Hårexperten Jonathan Munro avslöjar hur man blandar 1 matsked bakpulver och 1 matsked äppelcidervinäger i varmt vatten. Efter att ha använt en råttsvanskam för att ta bort hår skapade han “zigzag-tvätt”. Med borsten i den flytande blandningen, använd en tandborste för att skrubba varje kolumn och rad innan du lämnar den på en ren handduk för att torka.

Hårexperten Michelle Pritchard gjorde det ännu enklare genom att använda schampo på en tandborste för att rengöra verktyget, efter samma inledande steg av råttsvanskammen. Men använd inte silikonbaserade eller krämbaserade schampon, konstaterar kändisfrisören Philip B. On Mane Addicts och förklarar att krämschampon “innehåller talg och lipider som förhindrar att oljor bryts ner på borsten.” Skulle inte det gå emot syftet med borstning i första hand?

Gör skorpan att borsten blir för dammig? Så här åtgärdar du det:

Vill du ha mer estetisk information från våra redaktörer? Följ vårt Fineprint Instagram-konto för tips och tricks du måste veta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.