Hur man skapar och använder flera konton i sociala medier

Hur man skapar och använder flera konton i sociala medier

Att ha flera konton på sociala medier har varit ett problem för individer, företag och själva plattformarna. Facebook håller fortfarande gränsen för personliga konton till bara ett per person och uppger att de kommer att stänga alla ytterligare konton de upptäcker. Detta har dock inte hindrat många användare från att ha flera konton som tydligt kan identifieras.

Instagram tillåter nu 5 olika konton att hållas av samma person, och Facebook sägs titta på att tillåta något liknande. Att ha flera konton kommer dock med ett antal fördelar och en mängd problem.Advertisement

 

 

Hur man skapar och använder flera konton i sociala medier

Att ha flera konton på sociala medier har varit ett problem för individer, företag och själva plattformarna. Facebook håller fortfarande gränsen för personliga konton till bara ett per person och uppger att de kommer att stänga alla ytterligare konton de upptäcker. Detta har dock inte hindrat många användare från att ha flera konton som tydligt kan identifieras.

Instagram tillåter nu 5 olika konton att hållas av samma person, och Facebook sägs titta på att tillåta något liknande. Att ha flera konton kommer dock med ett antal fördelar och en mängd problem.

Sociala medieplattformar letar aktivt efter bots och falska konton. I början av 2019 tog Facebook bort 2,2 miljarder falska konton på bara ett kvartal. 2022 tog plattformen bort ytterligare 1,6 miljarder. I genomsnitt tar bara Facebook bort mer än 1 miljard falska konton varje kvartal.

Många av dessa konton kan vara original men anses vara dubbletter av personliga eller företagskonton. Hur kan du äga och hantera flera konton?

Varför vill du ha flera konton på sociala medier?

När det kommer till personliga sociala mediekonton görs det ofta för att ett av dem har blivit hackat, eller för att någon vill undvika vissa personer från sitt förflutna. För företag är fördelarna med att ha flera konton varierande.

En fjärdedel av TikToks publik över hela världen är kvinnor, mellan 18 och 24 år. Medan 41 % av Facebook-användarna är över 45 år. För marknadsförare definierar detta hur man marknadsför vissa produkter och tjänster på olika sociala nätverksplattformar.

Det finns också skäl att ha flera konton på samma plattform.

Tillhandahålla olika tjänster

Om ditt företag har en rad tjänster kan det vara vettigt att ha separata sociala mediekonton på samma plattform för dessa områden. Det kan finnas fördelar med kundservice, men det kan också uppstå förvirring om en konsument inte kan hitta det relevanta kontot för sin fråga.

målgruppssegmentering

Att ha konton över olika sociala mediekanaler hjälper till att kommunicera med överförd demografi.

Skrapa sociala medier

Du kanske vill samla in data från olika sociala medieplattformar genom att skrapa. Denna uppgift kan göras manuellt, eller mer troligt genom automatisering. Den här uppgiften kan kräva många beräkningar för att extrahera användbar konsumentdata.

för massornas utveckling

Flera Instagram-konton kan användas för att främja organisk tillväxt för en specifik produktlinje, eller så kan du separera olika geografiska områden för ditt företag. Du kanske till exempel vill berätta en historia eller marknadsföra en enda rad för ett specifikt område.

Att hantera olika konton kräver ofta någon typ av automatiseringsverktyg. Att förstå hur man automatiserar Instagram-aktivitet utan att vara begränsad är viktigt, liksom hur man öppnar flera konton utan att bli förbjudna.

Kan du bli avstängd från flera konton?

Det uppenbara faktum är att dina konton kan förbjudas om de verkar misstänkta. Detta kan betyda att samma IP-adress visas för flera konton eller att botar har upptäckts.

Instagram är bara den fjärde mest populära sociala medieplattformen, men den är väldigt viktig för varumärken och influencers. Instagram-annonser når 18,7 % av den totala befolkningen, och plattformen är ett viktigt marknadsföringsverktyg idag.

Det uppskattas dock att det finns cirka 95 miljoner bots på Instagram, vilket är cirka 10 % av alla konton. Så plattformen fortsätter med att ta bort alla falska konton.

Det finns dock sätt att skaffa flera konton och förbli oupptäckta.

Hur man skapar och hanterar flera sociala mediekonton

Instagram har nu generöst tillåtit sina användare att öppna 5 separata konton, men för vissa är detta fortfarande inte tillräckligt. Andra plattformar håller sig till singelkontoregeln.

För att kringgå detta kan du använda några verktyg för att dölja din IP-adress och plats. VPN används ofta för att blanda ihop en användares IP-adress och är ett praktiskt säkerhetsverktyg för daglig surfning.

Det är dock inte alltid praktiskt att lura webbplatser att tillåta flera konton att öppnas. Ett mer tillförlitligt sätt att hantera flera sociala mediekonton är att använda USA-residensfullmakter för att få riktiga IP-adresser.

Mobil- och bostadsproxy är bland de säkraste och mest oupptäckbara sätten att lura en webbplats att tro att kontona är verkliga. Bostadsagenter erbjuds av riktiga internetleverantörer. Det betyder att de kommer från riktiga användarkonton och är helt autentiska. Nackdelen är att de kan vara dyrare än vanliga fullmakter.

Tillgängligheten av proxyservrar för bostäder innebär dock att flera konton kan öppnas med olika IP-adresser. De kan alla vara baserade i USA i olika städer, eller så kan de finnas i länder över hela världen.

Vilka är problemen med att hantera flera konton på sociala medier?

Under 2014 hade den genomsnittliga personen 4,8 konton på sociala medier. Detta har ökat med 75 % idag. Nu kommer den genomsnittliga användaren av sociala medier att ha upp till 8,4 konton.

Om det verkar osannolikt, stanna upp och ta en titt på din mobila enhet. Hur många plattformar nedan har du:

 • Facebook
 • Instagram
 • Tick tack
 • snapchat
 • WhatsApp
 • budbärare
 • Vi pratar
 • Linje
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • medaljen
 • Youtube

Och listan fortsätter. Lägg till en dejtingplattform eller två, kanske till och med en couchsurfing-app, så har du förmodligen fler sociala nätverksplattformar än du trodde.

Det största problemet med att ha flera konton är att ha tid att hantera dem alla. För den genomsnittliga användaren är detta ingen stor sak, men för ett företag innebär det att anställa en social media manager, ett team att arbeta med och möjligen automationsverktyg.

Verktyg för automatiseringsuppgifter som publikdelning eller VPN för att förbättra säkerheten för sociala mediekonton kan slå tillbaka. Instagram beklagar automatiseringsverktyg, så man måste se till att inte bryta mot deras användarvillkor.

En växande publik är också ett stort problem med konton på sociala medier. Och även om detta bör göras naturligt, försöker många använda bots och falska konton.

 Advertisement

Kan agenter hjälpa till att öka din målgrupp på sociala medier?

Cirka 60 % av amerikanerna använder någon form av sociala medier, och totalt sett kommer deras publik att bestå av vänner, familj, bekanta och kollegor. Det kommer att finnas slumpmässiga vänner på Facebook, och människor de träffat på en kväll också.

Företag strävar efter att öka publiken som kommer att ge värde till deras varumärke. Det kräver delaktighet och organisk tillväxt. Bostadsagenter kan hjälpa företag att skapa flera sociala mediekonton som riktar sig till olika målgrupper.

Proxyn minskar chansen att något av kontona tas bort, och du kan även lägga till konton från olika regioner. Med en proxy kan du välja vilken region du vill koppla ditt konto till. Detta kan tillåta ditt varumärke att nå en bredare publik och se förbättrad tillväxt.

En bostadsagent kan också hjälpa de användare eller varumärken som befinner sig i områden där sociala medier är begränsade eller blockerade.

Sammanfattning

Att ha flera konton i sociala medier verkar vara en huvudvärk för många, men för varumärken kan det vara ett verktyg för att nå en bredare publik och testa produkter och tjänster inom olika områden.

Avdelningar kan arbeta via olika konton. Bolaget kan skiljas från den offentliga personen.

Även om vissa sociala nätverksplattformar börjar tillåta flera konton, gör de flesta inte det. Det säkraste sättet att förbli oupptäckt när du registrerar dig och använder flera konton är med en ren IP-adress. När du väl har fått dina nya konton kan du behöva hitta några effektiva automatiseringsverktyg för att hantera dem alla.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.