Hur man tjänar konverteringar på sociala medier efter semesterruschen

photo

Om bara marknadsföringsvärlden hade gett lite lättnad då och då. När den kaotiska och bullriga semesterperioden närmar sig, fylld av desperata brainstormingsessioner för nya semesterslogans, temaannonser och specialerbjudanden, finner marknadsförare sig själva i uppgift att ta sig igenom nyårsuppehållet.

Medan övergångsmånaderna från vinter till vår vanligtvis är lugna för många företag som täcker detaljhandel och e-handel, samlar fler företag marknadsföringskampanjer för att vinna kunder och maximera vinsten under nedgångarna i utgifterna i januari, februari och mars.

Detaljhandeln

(bild: nation)

Som vi kan se från diagrammet ovan kan nedgången i detaljhandeln från början av semesterperioden till nyår uppgå till en minskning med 30 % av köpen bland konsumenterna. Diagrammet, som kartlägger den senaste historien om detaljhandeln i Storbritannien, visar att även om utgifterna har ökat stadigt, har topparna i utgifterna kring jultid varit oförändrade fram till 2020.

Ankomsten av den förödande covid-19-pandemin i början av 2020 indikerade dock en betydande störande effekt på detaljhandeln online i Storbritannien. Allt eftersom fler medborgare upplever mer tid inomhus under social distansering och isolering från pandemin, verkar fler onlineshoppare vara De väljer att spendera sina pengar på varor och tjänster.

När pandemin kulminerar i en utbredd övergång mot att arbetare flyttar från sin kontorspendling till att arbeta hemifrån (WFH) och covid-19-pandemin fortsätter att sprida sig i de flesta delar av världen, Marknadsförare kan stå inför en ny möjlighet Att skapa framgångsrika marknadsföringskampanjer under denna traditionellt långsamma försäljningsperiod.

Att inse sociala mediers större roller i WFH-landskapet

Framväxten av WFH ser ut som att den är här för att stanna, och detta kan få stora konsekvenser för marknadsföringsvärlden – särskilt som sociala mediekampanjer fortsätter att få dragkraft bland marknadsförare med målet att öka varumärkesmedvetenheten och lojalitet tillsammans med reklamkampanjer.

Användning av sociala medier

(bild: Marknadsföringssystem)

Enligt ovanstående mätvärden kommer användningen av sociala medier i USA att accelerera dramatiskt i kölvattnet av covid. Med fler och fler medborgare runt om i världen som inte kan interagera med vänner och familj personligen, blir användningen av sociala medier mer och mer utbredd. Med ett socialt nätverk, TikTok, upplever en betydande ökning hos användare.

Sociala medier under Covid-19

(bild: Marknadsföringssystem)

Pandemins höjdpunkt fick fler marknadsförare att utnyttja potentialen i detta nya enorma nätverk av aktiva sociala medier-användare. Faktum är att så många som 84,2 % av CMOs försökte använda sociala medier för att bygga upp varumärkesmedvetenhet online, medan både kundbehållning och kundförvärv rankades högt.

Även om företag säkert kan dra nytta av sociala medier för att fortsätta kampanjer efter semesterperioden är över, är en av de största nackdelarna den här tiden på året hur de bästa marknadsförarna använder sina sociala mediekampanjer för att locka nya och återkommande kunder.

Med det i åtanke, låt oss utforska några av de viktigaste sätten som marknadschefer ser för att hålla saker och ting fräscht när det kommer till innehåll under det nya året:

Community Interaction Champion

Det finns få bättre sätt att gå in i det nya året på ett framgångsrikt sätt än att arbeta för att stödja community-drivet innehåll. Genom att öppna ditt företag för deras community kan du inte bara dela deras innehåll utan också bygga en hög nivå av lojalitet och varumärkesmedvetenhet online. Det är också möjligt att bygga ett utrymme för dedikerade användare att interagera med varandra och dela sina erfarenheter och idéer med hjälp av plattformar som t.ex. starka nätverk eller på mig.

Kristen Baker, marknadschef på HubSpot förklarade det “I dagens digitala och starkt uppkopplade samhälle är det roligt att tänka att människor fortfarande känner sig bortkopplade från andra. Detta gäller såväl personliga relationer som affärsrelationer – särskilt mellan varumärken och deras kunder såväl som varumärken och deras anställda. Så, vad gör man människor känner sig bortkopplade från? Om andra och företagen de har att göra med? Det är en brist på samhället.”

Ett utmärkt exempel på en organisation som bygger en massiv plattformsoberoende community kan hittas genom marknadsföring på Netflix. När företaget slog sig ihop med innehållsmarknadsföringsbyrån, Mustache, nådde resultatet en rad nya konton i sociala medier med Att hantera NetflixIsAJoke för att lägga upp roliga videorMemes, memes och andra former av innehåll.

Kampanjen drev fram en levande community över en rad plattformar och genererade omkring 3,5 miljoner nya följare för Netflix i processen.

Genom att tillbringa de lugnare månaderna efter julen med att arbeta med att bygga en community och engagera dig mer med dina följare på sociala medier kan du inte bara skapa mer varumärkeslojalitet utan också bygga en djupare förståelse för vilka dina kunder är och vilken typ av innehåll de vill ha. ser. Du kan till och med bjuda in dem att skapa innehåll för din räkning och dela de bästa bidragen i utbyte mot ett pris.

Med marknadsföringsbudgetar som stramas åt efter semesterperioden kan användargenererat innehåll löna sig för att hålla dina följare engagerade på sociala medier och ständigt klicka på ditt varumärke för uppdateringar. Detta i sin tur Det kan leda till en hälsosam marknadsföring till webbplatsbesök, konverteringar och mer engagemang senare när nya kampanjer startar.

Arbeta med fler ekologiska kampanjer

Det finns många anledningar till varför det nya året är ett bra tillfälle att börja interagera mer med dina kunder. I WFH:s ålder har de förmodligen mer tid att spendera på sociala medier, och under de där långa vintermånaderna kan de faktiskt längta efter lite interaktion med människor – även om den “personen” visar sig vara ett varumärke.

Du kan hjälpa till att bygga lojalitet genom att ge mer Permanent befordran i form av ett lojalitetssystem. När det nya året kommer kan kunderna leta efter nya utmaningar, och ett lojalitetsprogram eller hänvisningsprogram kan vara idealiskt för att hålla dem engagerade under de första månaderna.

Det finns många sätt du kan erbjuda ett lojalitetsprogram för ditt företag. Det klassiska tillvägagångssättet som blivit populärt på både caféer och bokhandlar är en stämpelkort Där varje köp är lika med en frimärke. Efter ett förutbestämt antal frimärken kan kunden få en gratis produkt eller tjänst – eller en gratis gåva.

Om ditt företag är mer beroende av tjänsteabonnemang är det möjligt att köra en fil remissprogram Där kunder får rabatter för att hänvisa vänner. Du kan också skicka in filer Lojalitetssystem med nivåer Där kunder kan gå igenom nivåer baserat på de inköp de gör. Ju högre nivå de är på, desto högre rabatter.

Naturligtvis uppmuntrar dessa ekologiska och vintergröna kampanjer kunder att konvertera ofta, i vetskap om att de kommer att belönas för sin lojalitet. Även om det traditionellt är tystare efter den hektiska semesterperioden, kan lojalitetsbelöningar det Ge ett stort lyft för överföringar.

Främja självförbättring

Uppkomsten av epidemin ledde till en Bred ökning av självförbättrande åtgärder. Oavsett om det gäller att äta hälsosamt, träna regelbundet eller vara medveten, kommer dessa trender sannolikt att fortsätta in i WFH-eran.

Detta kan vara en viktig möjlighet för marknadsförare på sociala medier som vill öka varumärkeslojaliteten under det nya året. Dina marknadsföringsinsatser på sociala medier kan ge mer resonans hos konsumenterna genom att främja självförbättring.

Se till att bygga förtroende för ditt varumärke genom att dela din upplevelse, skapa tutorials att dela via sociala medier (kan vara video- eller textbaserade) eller Skapa även onlinekurser Centralisera ditt innehåll.

Dessa metoder kan tillföra värde till din sociala medieverksamhet, och följare kommer att känna att de vågar följa dig och få informationen du delar.

Idén om självförbättring kan vara ett viktigt verktyg för företag att använda i sina marknadsföringskampanjer i januari och februari, eftersom nyårslöften förblir färska i minnet för onlinekonsumenter. Sätt självförbättringsmaterial online på dina sociala mediekonton som ett sätt att ge dina följare möjligheten att lära av ditt företags expertis.

Marknadsföringsmetoden för sociala medier kan skapas som en gratistjänst eller som en betaltjänst, men så länge det visar värde för dina kunder är det ett effektivt sätt att få resonans med deras tankesätt efter julen. Denna ökning av lojalitet och medvetenhet bland dina följare på sociala medier kommer att leda till fler klick på din målsida och därför fler konverteringar från användare som var nöjda med ditt självförbättrande innehåll.

Innehåll trial and error

Naturligtvis är det nödvändigt vid den här tiden på året att ständigt övervaka resultatet av dina kampanjer. Initial statistik visar mer sannolikt en minskning av antalet omvandlingar som görs med ditt företag, så det är viktigt att leta någon annanstans efter nyckelindikatorer för hur dina kampanjer formas.

Genom att köra länkar till din webbplats målsidor från sociala medier kan du aktivt granska varje steg i din försäljningstratt genom anpassade analysmotorer som Google Analytics Och den skild. Båda plattformarna kan ge omfattande insikter om orsakerna till att sidan och varukorgen överges och olika avvisningar.

Google Analytics

(bild: EasyAutoTagging)

I en tid på året när konsumtionen är så hektisk är det viktigare än någonsin att se till att dina kanaler förblir rena och fria från eventuella problem för icke-engagerade besökare.

Se till att övervaka dina länkar och inlägg i sociala medier regelbundet, och jämför alltid ditt resultat genom att titta på de olika intryck du får och klickfrekvensen du genererar.

Det kan också vara till hjälp att skapa olika målsidor för varje social medieplattform så att du kan välja den bästa kampanjen som är optimerad för varje nätverk.

Eftersom perioden med livliga semester och enorma företagsmarknadsföringsimpulser blir ett minnesvärde, kan det vara mycket svårt att skapa kampanjer som kan se liknande nivåer av tilltal. På marknader med något lägre konsumenternas köpkraft kan en process av försök och misstag verkligen löna sig genom att upptäcka och dra nytta av nya trender.

Gå med i över 100 000 marknadsförare som utvecklar sina färdigheter och kunskaper genom att prenumerera på vårt veckovisa nyhetsbrev.

Leave a Reply

Your email address will not be published.