Ingefära och gurkmejashots för att öka immuniteten

A ginger turmeric wellness immune shot with a bottle of udos oil surrounded by ingredients

Gjord med citrus, ingefära, gurkmeja, äppelcidervinäger och rik Omega Udo-Oil Mix 369 från FloraDessa immuninjektioner är packade med kraftfulla näringsämnen som kan hjälpa till att stödja ditt immunförsvar och fungera som en matsmältningshjälp. Dessutom tar de bara några minuter att förbereda!

Hälsosamt, gott och fullt av växtbaserade näringsämnen med medicinska egenskaper, detta Immuna omegashots av ingefära och gurkmeja Det kommer att ge näring till ditt system och hjälpa till att stärka din immunitet i tid för förkylnings- och influensasäsongen.

Fullpackade med superfoods, dessa hälsosamma “hälsoval” är gjorda med några färska ingredienser som är enkla och effektiva, inklusive färsk ingefära, gurkmeja och citrusfrukter. Udo’s Oil, en speciell blandning av hälsosamma vegetabiliska oljor, tillsätter växtbaserade omega-fettsyror i den perfekta proportionen för att stödja immunförsvaret. *

Ta dessa bilder dagligen för att öka immunförsvaret, eller fördubbla dem när du behöver extra stöd. Hur som helst kommer din kropp att älska dem.

Det bästa är att dessa hälsosamma plockar är superenkla att göra. För snabbare förberedelse, låt juicepressen göra jobbet. Om du inte har en juicepress har vi inkluderat en mixer/filtermetod som är arbetskrävande men som ändå ger dig önskat resultat.

Immune Potion-ingredienser av gurkmeja och ingefära inklusive citronolja och udosolja

Ingredienser du behöver för immunskott

Citron: Färsk citronjuice är en rik källa till vitamin C, en antioxidant som kan hjälpa till att stödja immunförsvaret och hjälpa till att aktivera immunceller. [1, 2, 3] Kroppen kan inte tillverka C-vitamin på egen hand, så det är viktigt att få i sig mycket frukt och grönsaker rika på C-vitamin i din dagliga kost. Dessa immunskott kan hjälpa!

Vi använde en halv medelstor citron i detta recept, men du kan använda mer om du vill. Det finns ingen anledning att skala citronen om den är ekologisk, eftersom den också innehåller fördelaktiga föreningar i hudens oljor och ökar smaken av citronen i dina plockar.

orange: Apelsinen är också rik på C-vitamin och tillför naturlig sötma till dessa immunförstärkande infusioner för att balansera ut kryddorna av ingefära, gurkmeja och citronsmak.

Vi älskar att använda mandarin apelsiner för deras smak, men de är också högre i vitamin A än vanliga apelsiner. [4] Vitamin A spelar en viktig roll för att stärka immuniteten och reglera immuncellers svar, och är viktigt för en sund immunitet. [5] Vilken typ av apelsin som helst kommer att göra susen.

Ingefära (endast färsk): Ingefära är en kraftfull immunförstärkare med matsmältnings- och värmande egenskaper, främst på grund av en potent antioxidantaktiv förening som kallas gingerol. [6, 7]

Färsk ingefära är det bästa! a 2013 studie i Journal of Ethnopharmacology Man fann att färsk ingefära stöder hälsan hos immunförsvaret och andningsorganen, medan torkad ingefära inte har någon effekt alls. [8]

Du behöver bara en liten 1-tums bit ingefära för detta recept. Det låter inte som mycket, men ingefärssmaken, även om den är lite söt, är syrlig.

Gurkmeja: Denna antioxidantrika superfood kommer från Sydostasien och kommer från samma familj som ingefära och har en varm, kryddig smak. Gurkmeja innehåller curcumin, en kraftfull immunförsvarsstärkande förening som ansvarar för dess ljusa gyllengula färg.

Vanligtvis kallad indisk saffran, gurkmeja har kraftfulla immun- och cellskyddande egenskaper som backas upp av vetenskapen och som fortfarande undersöks. [9, 10, 11]

Vi använde färsk gurkmeja till detta recept, som du kan hitta i välsorterade livsmedelsbutiker eller asiatiska marknader. Om du inte kan få färsk gurkmeja, bevarar torkad mald gurkmeja, till skillnad från ingefära, många av dess fördelar och kan användas istället.

råd: Medan gurkmeja är otroligt nyttigt, så gör gurkmeja och allt annat den rör vid. Se till att använda handskar och torka av ytor omedelbart.

Rå äppelcidervinäger (med mamma): Tillverkad av fermenterad äppeljuice innehåller äppelcidervinäger närande vitaminer, spårmineraler, antioxidanter och aminosyror, men den innehåller också organiska syror och bioaktiva föreningar som tros vara ansvariga för dess immun- och matsmältningsegenskaper. [12]. Den innehåller också tarmvänliga probiotika som stödjer tarmens hälsa och förbättrar immunförsvaret.

När du använder äppelcidervinäger i matlagning, se till att det står “rå” och “innehåller mor” på etiketten. “Mamman” är den grumliga substansen inuti burken och den är gjord av proteiner, enzymer, tarmvänliga bakterier och immunstödjande föreningar till skillnad från bearbetade produkter.

svartpeppar: Svartpeppar innehåller en förening som kallas piperin, som forskning har visat kan öka absorptionen och biotillgängligheten av curcumin i kroppen genom att förhindra dess nedbrytning i levern. En studie fann att det kan öka aktiviteten av curcumin i kroppen med upp till 2 000%! [13, 14].

En nypa är allt du behöver, men om du inte tål peppar, oroa dig inte. Fetterna i oljan i detta recept hjälper också till att öka upptaget. [15]

Flora Odos 369 oljeblandning

UDO’S OIL™ 3 • 6 • 9 Blandning av omega-fettsyror: Hälsosamma fetter kan förbättra upptaget av näringsämnen och immunförstärkande föreningar som är fettlösliga, såsom vitamin A och curcumin, i tarmen.

Odo olja är Blandning av ekologiska linfrö-, sesam- och solrosoljor Med en rik, nötig och smörig smak. Det är också en rik källa till växtbaserade essentiella fettsyror (EFA) inklusive omega 3 och 6 som är avgörande för ett hälsosamt immunförsvar och ett hälsosamt immunsvar. *

Medan de flesta av oss får för mycket omega-6 i kosten och inte tillräckligt med omega-3-fettsyror, kan vår immunitet lida. Ny forskning har visat att omega-3-fettsyror kan spela en viktig roll för att stärka immunceller och förbättra immunsvaret. [16, 17]

Udo’s Oil har det perfekta förhållandet 2:1 mellan omega-3-fettsyror och omega-6-fettsyror för optimal hälsa som du inte hittar i andra vegetabiliska oljor.

matsked av udoo olja Ger

 • 6 gram av omega-3-fettsyror
 • 3 gram av omega-6-fettsyror
 • 2,5 gram av omega-9-fettsyror.

För att lära dig mer om fördelarna med Odo Oil, Läs hela vår recension här.

Tillverkad med alla hållbara ingredienser, kommer Udo’s Oil Blend 3 6 9 i 8,5, 17 och 32 ounce förpackningar.

➡ Handla Odoo Oil Mix 369 här.

För dessa val, börja med 1 tesked olja per portion (2 teskedar totalt). Du kan öka som troligt.

Verktygen du behöver för detta recept

 • juicepress (mixer för alternativ metod)
 • skärbräda
 • en kniv

Immunshots med ingefära och gurkmeja omgiven av ingredienser

Hur immunförsvarsskott fungerar

Steg ett: Förbered frukterna och kryddorna – Så länge det är ekologiskt behöver du inte skala citronen och apelsinen om du använder en juicepress. Du kan hoppa över ingefära och gurkmejaskal också. Faktum är att oljorna i skalen kan ge mer intensiv smak och hälsosammare växtföreningar. Skölj bara av den ordentligt innan du klämmer. Att skära upp den i de minsta bitarna kan hjälpa juicen att extrahera alla näringsämnen.

Steg två: extrahera juicen

Saftmetod: När du har förberett citron, apelsin, ingefära och gurkmeja, lägg dem i juicepressen. Samla saften och gör dig sedan redo att tillsätta resten av ingredienserna.

Blandningsmetod: Lägg dem i en mixer med lite vatten och mixa tills de är slät. Häll i en bit ostduk och tryck ner i en skål för att extrahera all saft. Använd handskar, för gurkmejan kommer att fläcka! Du kan också lägga blandningen på en finmaskig sil och låta den sila ner i en skål. Räkna med lite massa på det här sättet.

Steg 3: Avsluta immunskott

Tillsätt äppelcidervinäger, Odos olja och svartpeppar till juicen. Detta recept serverar cirka 2 uns. Dela i två små flaskor.

Justera smaken! Det finns inget rätt eller fel här. Vill du ha mer krydda? Tillsätt lite ingefära. Mer Tang? Citron är vägen att gå. Om du behöver mer sötma, tillsätt mer apelsin eller lite rå honung.

Hur man tar dessa immunskott

Avnjut direkt eller förvara i kylen tills den ska serveras. För att få ut mest nytta, drick dessa drycker inom 2-3 dagar eftersom växtens föreningar och näringsämnen kommer att bryta ner.

För enkelhetens skull kan du också göra dessa immunskott i omgångar och sedan frysa in i isbitsbrickor. Tina helt enkelt och drick eller lägg till din favoritkopp varmt örtte när du behöver en boost.

Här för din hälsa!

Immunspridning mot ingefära och gurkmeja

Få receptet!

Immunshots med ingefära och gurkmeja omgiven av ingredienser

Immunskott av ingefära och gurkmeja

Tillverkade med supermat som ingefära, gurkmeja och citron och packade med immunstödjande näringsämnen som vitamin C, curcumin, omega-3-fettsyror och antioxidanter, är dessa läckra immunförstärkande shots ett utmärkt sätt att stödja din vardagliga hälsa.

Förberedelsetid 5 minut

total tid 5 minut

en stig Drycker, Drycker, Wellness

maträtter friska

Ingredienser

 • 1 Medel 1 medium apelsin eller 2-3 mandarin apelsiner mandariner
 • ½ Citron dela på hälften
 • 1- tum gurkmeja Färsk
 • 1- tum Ingefära Färsk
 • 1 Matsked rå äppelcidervinäger (med mamma)
 • 2 små skedar Odoo Oil Mix 3-6-9

directione

 • 1- Lägg de färska ingredienserna (apelsin, citron, ingefära, gurkmeja) i juicepressen för att extrahera juicen.

 • 2 – Blanda resten av ingredienserna och dela mellan två små koppar eller två.

 • 3- Njut av den direkt eller förvara den i kylen tills den ska serveras. Konsumera inom två dagar.

Anteckningar

 • Om smaken av dessa trolldrycker är för stark för dig först, försök att späda ut dem eller lägga till dem i en kopp grönt te.
 • Gör dessa immunskott i omgångar och frys dem sedan i isbitsbrickor. Tina helt enkelt och drick eller lägg till din favoritkopp varmt örtte när du behöver en boost.
 • Om du inte hittar färsk ingefära eller gurkmeja, byt ut ½ tesked torkad gurkmeja.

Nyckelord Detox, hälsosamt, immunförsvar, juice, omega, vitamin C

Healthy Immunity Potion med ingefära, gurkmeja och udoolja

Boosta din Omega-3 med Odoo 369 Oil Blend!

Udo’s Oil by Flora är en otroligt hälsosam och läcker vegetabilisk olja att ha till hands, med rätt andel essentiella fettsyror!

Förutom att använda den i dessa smoothieshots och smoothies, är den utmärkt för salladsdressing, pesto, duggregna soppor, dipp och hummus. Du kan också blanda den med dina favoritörter och kryddor för att doppa bröd eller grönsaker.

➡ Handla Odoo Oil Mix 3 6 9 i FloraHealth.com.

* Den tiondeDessa uttalanden har inte utvärderats av Food and Drug Administration. Denna produkt är inte avsedd att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.