källa att undvika

källa att undvika

2018 lade YouTuber Elle Mills upp en video som beskriver hur trötthet påverkade hennes förmåga att dela innehåll med miljontals YouTube-prenumeranter. Sedan dess har det blivit vanligt att titta på videor, tweets och inlägg som tillkännager avbrott på grund av trötthet.

Utbrändhet är mycket allvarlig – 61 procent av kreatörerna upplever utbrändhet, enligt ConvertKits rapport State of the Creator Economy 2022. Dess effekter och konsekvenser varierar, men med studier som visar att det kan ta upp till tre år att återhämta sig från utmattning är det något ingen bör riskera.

Så oavsett dina skäl för att skapa innehåll, om du vill växa ett personligt varumärke eller bygga ett influencerimperium, är det viktigt att utveckla system för att undvika utbrändhet. Hur? I den här artikeln hoppas vi kunna ge ett svar på denna fråga. Vi hjälper dig att upptäcka tecken på utbrändhet och delar med oss ​​av tips från kreatörer som Jack Appleby och Tori Dunlap för att undvika det helt och hållet.

Hur bestämmer du utbrändhet för skapare?

Tröttheten visar sig på olika sätt och av olika anledningar. Resultaten är dock oftast desamma – du tappar motivationen för kreativ produktion. För att förhindra detta måste du förstå vad som kan hända i din dagliga rutin som kan leda till trötthet. Några av anledningarna till att du kan uppleva trötthet, enligt en ConvertKit-rapport, inkluderar:

  • Känner press att posta hela tiden och överallt: Det finns så många olika plattformar, och det är lätt att falla i fällan att känna behovet av att vara överallt hela tiden. Men detta kanske inte är effektivt. Experter pekar ofta på att anpassa ett specifikt ämne, bransch eller plattform som det bästa sättet att få ut det mesta av dina kreativa ansträngningar. Lämna naturligtvis utrymme för experiment, men när du vet vilka plattformar som fungerar bäst för dig och din publik, var säker på ditt beslut att anta en eller gå därifrån.
  • innehållsstressAtt få slut på idéer – och brist på motivation att hitta nya idéer – är ett av de tydligaste tecknen på att du är utmattad. Och det hjälper inte dig eller din publik att hålla fast vid det eftersom det upplevda värdet du ger kanske inte lyser igenom i ditt företag.
  • Jämförelser med andra kreatörerDet är vanligt att människor jämför sig med vad deras medskapare gör. Men det kommer aldrig att vara användbart, särskilt när du bara har insikter från vad de delar online. Den kreativa resan är en sprint och har sällan ett bestämt slut – tillväxt kommer att hända alla även om stegen skiljer sig åt.
  • Kan inte mentalt koppla ur: Internet har blivit så överallt, vilket gör det svårt att koppla ur även för människor som inte har gjort det till sitt jobb att göra inlägg online. Behovet av att lämna ditt arbete där det är – och om du känner att du inte kan ta en paus kan du vara på gränsen till utmattning.
  • fysiska framträdandenUtmattning kan förvärra ångest och till och med depression. Om att skapa och lägga upp innehåll – eller till och med bara en idé – har fysiska konsekvenser kan du bli överväldigad.

I en artikel i New York Times om utbrändhet sa en bidragsgivare: “Jag känner att sociala medier är utformade för att bränna ut människor.” Men sociala medier är i slutändan bara ett verktyg – hur du använder dem är viktigare än vad det är. Beväpnad med kunskapen om hur skadligt det kan vara, måste du anta vanor och skapa system för att undvika eller övervinna utbrändhet.

Tips från kreatörer för att undvika (eller övervinna) utbrändhet

Att vidta åtgärder för att förhindra utbrändhet är mycket viktigare än att bekämpa utbrändhet när den inträffar. Här är vad dessa kreativa människor gör för att undvika utbrändhet.

Ta dig tid att “leva” över gränserna

Först och främst i din resa för att undvika utbrändhet är att sätta lämpliga gränser. Detta hjälper dig att hitta och upprätthålla en balans mellan vad som är lämpligt och vad som inte är det. Behandla ditt arbete som om det vore ett jobb och skapa utrymme för separata aktiviteter.

Naturligtvis är detta lättare sagt än gjort. Tori DunlapGrundaren av HerFirst100k är inte främmande för att sträva efter produktivitet. Som ansiktet utåt för sitt varumärke finner hon ofta att hon inte kan separera arbete och liv. Hon säger: “Jag [honestly] jobbar fortfarande [avoiding burnout]. Jag bläddrar i den för att jag bryr mig så mycket [about my work] – Jag känner att jag behöver ta hand om min bebis hela tiden.”

Tori har dock hittat sätt att koppla bort. Om hur man undviker utbrändhet, säger Tori: “Jag tycker att det är väldigt hjälpsamt för mig att vara med de människor jag älskar. Jag älskar möjligheter där jag kan glömma jobbet eftersom det ärligt talat är få och långt emellan.”

📣

Handling: Ta dig tid att vara närvarande med de människor du älskar.

Lär dig att vara selektiv när det kommer till vad du skapar – och var du gör det

Du kan inte vara på alla plattformar, och vi har framhållit stress skapare kan känna som en potentiell identifierare av utbrändhet. Dessutom kan man inte skapa allt, åtminstone inte på en gång. Det är verkligen svårt – åtminstone utan stöd – att skapa långt innehåll på YouTube och sedan dela upp det i TikToks eller Instagram Reels Och den Kör en blogg.

📣

Åtgärd: Var selektiv med de skinande nya plattformarna du väljer att gå med i – och granska de befintliga du redan arbetar med.

Bloggare på Buffalo Sauce Everywhere, Renata LiuHan säger, “I första hand lär du dig att vara väldigt selektiv i det du skapar. Jag skulle vilja ta mig an en miljon projekt på en gång, men det är inte realistiskt och kommer att trötta ut dig väldigt snabbt. Använd självmedvetenhet för att identifiera möjligheter som kommer att ge dig lycka och inte göra dig utmattad.”

Ta täta pauser

En av de bästa sakerna med att vara innehållsskapare är att välja dina timmar. Det betyder att du bestämmer när du ska logga in eller ut och att du inte är begränsad av ett nio-till-fem-schema. Dra fördel av detta genom att koppla från så ofta som möjligt.

Jack Appleby, skapare av Morning Brew, samt hans konsekventa inlägg i Twitter Och LinkedIn, några råd i rätt tid. “Det jag leker mycket med är när jag gör mitt jobb och hur jag gör mitt arbete. Om det finns en dag när jag inte känner mig kreativ, eller jag inte tycker att det är för att skriva, så sparkar jag av , sätt på en film mitt på dagen och kom tillbaka igen [my work] senare på natten. För så länge jag skickar mitt nyhetsbrev så bryr de sig inte när jag skriver det så länge det går i tid.”

Undvik att arbeta för dig själv och tillåt vila så att du alltid kan göra ditt bästa kreativa arbete. “Jag såg ett tomt utrymme i min kalender och strävade efter att fylla det med fler kalenderhändelser”, säger Matt Barkin, skapare av Mornings as Matt och LinkedIn. “Sanningen är att du kan bli mer produktiv genom att inte fylla upp din kalender helt och hållet och ta pauser när du behöver dem. Som kreatör finns det alltid mer du kan göra, oavsett om det är att skapa nytt innehåll, skaffa kunder, samarbeta eller interagera mer med din community. Kom ihåg att sätta gränser och vet att det mesta kan vänta till imorgon, så slösa inte din tid på Försök att få allt gjort idag.”

💡Några praktiska sätt att ta en paus

  • Fem minuters meditationer du kan göra på jobbet
  • Ta en kort promenad runt ditt skrivbord
  • Lägg dig på ditt skrivbord
  • Gör en tacksamhetslista
  • Ställ in en tid för att ta en paus från din kalender

Ge dig själv lite rörelseutrymme

Kreativitet är inte en film du kan slå på och av – du kan ha dagar då du inte kan producera någonting. Författaren Anna Pei Yang har en imponerande meritlista, som har publicerats på sajter som Webflow förutom hennes nyhetsbrev. Hon säger: “Eftersom jag inte kan “tvinga fram” kreativitet ger jag mig själv gott om rörelseutrymme. Om saker inte går som planerat, ta lite tid att komma ikapp.”

Överväg att sätta tid för kreativt arbete. Anna berättar att hon redan vet hur mycket kreativt arbete hon klarar av varje dag och sparar deltid (cirka en och en halv timme till två timmar) för sitt djupaste, mest fokuserade arbete. Hon tillägger att hon även varvar med dagar som kräver intensiv kreativ insats och lite lättare arbete.

“Ju längre jag fördjupade mig i kreativt arbete, desto mer tolerant blev jag. Jag skulle bli väldigt frustrerad om jag inte kunde få allt kreativt arbete jag hade planerat. Jag inser nu att om jag fortsatte att pressa mig själv för hårt, skulle jag Jag trivs inte längre med arbetet. Jag har blivit bättre på att organisera mig. “.

📣

Handling: Var snäll mot dig själv när kreativiteten inte finns där

Hitta ett produktivitetssystem som fungerar

Produktiviteten mäts och ser olika ut för alla. Men att hitta ett system som fungerar för dig är viktigt. Tänk på faktorer som kan påverka din kreativa produktion, såsom målgrupp, plattformar eller typ av innehåll, och arbeta på ett system för att producera konsekvent innehåll.

Shayla prisPrimoStats Builder – en sökbar databas med kurerad marknadsföringsstatistik, delade sitt system för produktivitet. Hon säger: “Jag delar upp mina uppgifter i flera deluppgifter under flera dagar. Den här metoden hjälper mig att undvika förhalning och behovet av att skynda mig igenom uppgifter. Så om jag behöver skriva ett blogginlägg kommer jag att skapa ett stycke om dagen eller fokusera på ett specifikt avsnitt. Det tar tid. Längre tid att slutföra jobbet. Men konsekvens säkerställer att jag faktiskt slutför jobbet.”

💡Hur man börjar skapa ett produktivitetssystem

Automatisera var du än kan för att lämna utrymme för kreativitet

En del av att undvika utbrändhet innebär att skapa system för att hantera arbete som kan ske automatiskt. Verktyg som Buffer eller Zapier är speciellt utformade för att hjälpa till att minska behovet av att sprida din uppmärksamhet och arbetsbelastning extremt minimal. Investera i verktyg som hjälper dig att automatisera uppgifter för att få tid till andra ansträngningar.

🛠️ Kom igång med Buffer idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.