Kan att lägga bananskal i kakor göra mellanmålet hälsosammare?

Kan att lägga bananskal i kakor göra mellanmålet hälsosammare?

En snabb sammanfattning av den senaste forskningen som är viktig för föräldrar.

En av de oundvikliga konstigheterna med modernt föräldraskap är det ständiga flödet av forskning och “rön” som tar sig in i stora chattgrupper och nyhetsflöden. För detta dagens far Den sammanställer månatliga nyhetsrapporter om de studier vi tycker är värda ditt begränsade – och därför värdefulla – intresse.

Det här är bananen: Känner du verkligen press att ge mogna bananer ett andra liv banan bröd? Nu, säger forskare, har skalet också en läcker potential. Mer än bara ett stöd för gammaldags clowneri, bananskal som mals till mjöl och tillsats av, säg, sockerkaksdeg, resulterar i en kaka som är “rik på fibrer, magnesium, kalium och antioxidantföreningar” och (förmodligen ) lika läckra som kakor gjorda på smör.Vetemjöl. (ACS Food Science and Technology)

Giftigt avfall … för tid: Här är en rolig sådan: Om du har blivit avskräckt Faran med giftiga tungmetaller I butik köpt barnmat, gissa vad? Dessa puréer som du har ägnat timmar åt att förbereda, fördela i isbitsbrickor för att frysa in och sedan tina upp – allt så att din lilla ängel kan spotta tillbaka dem i ansiktet på dig – innehåller lika många tungmetaller som den kommersiellt tillverkade sorten. (Friska barn, ljus framtid)

På tal om att äta metall: Akutmottagningar i USA rapporterar om ett stort antal fall där ett barn har svalt ett litiumbatteri, de små myntformade batterierna som finns i tunn elektronik som nycklar, små elektroniska leksaker, klockor och till och med gratulationskort. Rapporten citerade mer än 70 000 batterirelaterade olyckor från 2010 till 2019 – nästan dubbelt så många som föregående årtionde. Och 85 procent av dessa är knappbatterier, som utgör en lika stor kemisk fara som att de kvävs. (Pediatrik)

Gråt inte, min älskade: Tja, vi kanske inte har en känd orsak till kolik, eller en riktig, meningsfull definition av vad det är, men min pappa kolikiga bebisar Få nu en del av vetenskaplig insikt: Studie efter barndomen med kolikiga spädbarn tyder på att kolikiga spädbarn kan vara mer benägna att utveckla beteendeproblem. Dessa barn rankas betydligt högre på “Emotionella reaktioner, ångest/depression, inre problem och Total Problems-skalan”. (Journal of Pediatrics and Child Health)

Leave a Reply

Your email address will not be published.