Om du ser ett barn göra något trevligt, berätta för sina föräldrar

Om du ser ett barn göra något trevligt, berätta för sina föräldrar

Om en främling kommer fram till dig för att berätta hur snäll eller snäll din son var den dagen, vet du hur bra han är. Så förmedla det!

Varje morgon skickar jag mina barn ut i världen. Och varje dag oroar jag mig för dem.

Jag kör inte mina barn till skolan, och jag jobbar inte på billinjen heller. Släpp dem ett kvarter bort och, om kusten är fri, spring in på piren tills de når övergångsvakterna. Sedan väntar de tålmodigt och fortsätter försiktigt genom den livliga Quadruple-stationen till huvudbyggnaden. De har gjort det här i flera år, men han är äldre än mig Tog examen på mellanstadiet och nu cyklar De flesta morgnar, så nuförtiden, springer en yngre än jag på den mörka stigen ensam.

En morgon hade min lille man ett välförtjänt specialprojekt, som inkluderade en modell och en trefaldig tavla runt en ikonisk nordamerikansk landform. Han behövde lite hjälp med transport, så jag parkerade på min vanliga plats ett kvarter bort och följde med honom för en kort resa till klassen.

Efter att jag satt honom och sagt hejdå gick jag tillbaka till mina steg. Men till min förvåning stoppade övergångsvakten mig för att bekräfta om det verkligen var min bebis. Jag nickade och undrade om hon var på väg att skälla ut mig för att jag gick över den fruktade billinjen.

Övergångsvakten sa: “Jag har korsat din son ett tag.” “Och jag vill bara säga att han är den sötaste bebisen någonsin. Leende och artig. Jag bara älskar honom till döds.”

Och även om de var små, gjorde dessa ord min dag. Kanske varje vecka. Faktum är att mitt inre hade blivit mjukt och klibbigt, och mina ögon kan ha blivit lite grumliga.

Detta kan låta extremt. Men varje dag, när jag ser honom springa till skolan, trycker jag ihop mig lite i bröstet.

Du förstår, det här barnet har fler utmaningar än de flesta. Och han har många anledningar att vara arg eller upprörd.

Han föddes med en ovanlig matsmältningsstörning som kallas Hirschsprungs sjukdom. Han hade några större operationer Massor av droger och invasiva behandlingar. Hans senaste system fungerade inte, och nästa alternativ avvisades redan av vår försäkring. Nu kan inte ens hans läkare komma överens om en handlingslinje, och vi har fastnat i mitten med ett ungt barn vars kropp inte riktigt fungerar som resten av vår.

Hantera sitt medicinska tillstånd I skolan kan det vara knepigt. Och obehagligt. Och väldigt väldigt krångligt.

Men först på morgonen, innan solen går upp, stannar mitt barn mitt på vägen för att vänta på övergångsvakten. Han hälsar henne med ett leende och önskar henne en trevlig dag. Och även om det bara är ett ögonblick i hans dagliga rutin, kan jag se att det verkligen påverkade henne, en ljuspunkt som hon kan räkna med varje morgon.

Herregud, om jag bara visste hela historien och hur mirakulöst hans lilla leende är.

Jag är så glad att hon berättade för mig!

jag läste det Beröm och positiv förstärkning har bestående fördelar för barn, så jag försöker påpeka det när jag fångar ett barn som gör något bra. Och ibland smsar jag deras föräldrar också, om jag känner dem väl. För det bekräftar vårt hårda arbete och kan kännas som en fuktighetskräm på våra rädslor och tvivel – åtminstone så känns det för mig.

Men idag kom jag ihåg en annan anledning till dessa lugnande ord som är så viktiga: för att det kan finnas mer i berättelsen än du någonsin kommer att veta. Det här barnet, den familjen, kan ha kamp, ​​ångest och hjärtesorg som du aldrig kommer att känna.

Så nästa gång du hämtar ett barn eller en tonåring som väljer att uppträda snällt, artigt eller hjälpsamt, särskilt när det inte finns någon verklig motivation att göra det, berätta för deras förälder eller vårdgivare. Jag kan bara garantera att det kommer att göra deras dag. Den var säker gjord för mig.

Denna berättelse publicerades ursprungligen 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.