Praktiska tips för att förbättra det

Praktiska tips för att förbättra det

Att skapa innehåll kan verka enkelt på utsidan, speciellt om du inte vet så mycket om vad som händer bakom kulisserna. Men att följa rekommendationerna från olika plattformar kan påverka kreatörer negativt. När det gäller sammanhang inkluderar några av de rekommenderade postningsschemana för de mest populära sociala medieplattformarna:

 • En till fyra gånger om dagen på TikTok
 • Två gånger om dagen på Instagram
 • Tre gånger om dagen på Twitter
 • Två gånger om dagen på Facebook
 • En gång om dagen på LinkedIn

Dessutom är det 10 till 13 inlägg per dag, och om du gör detta varje vardag är det 70 till 91 inlägg per vecka och över 250 inlägg per månad.

Dessa faktorer kan ändras beroende på olika faktorer som din målgrupp, typ av innehåll och om du räknar berättelser, rullar eller Och den Inlägg när man pratar om Instagram. Men rekommendationerna är gjorda av en anledning – de uppmuntrar tillväxt. I den här artikeln kommer vi att dyka ner i några av våra (och andra innehållsskapares) bästa rekommendationer för att öka produktiviteten så att du effektivt kan utöka dina sociala mediekonton.

Automatisera eller outsourca där det är möjligt

När det gäller att minska mängden arbete du måste göra kan du prova strategier som korspublicering och innehållsbuntning. Men som Shaan Puri från Social Proof sa: “Innehåll är lite av en ond cirkel – du måste fortsätta göra det.”

Även om du inte kan tvinga produktivitet på kreativitet, kan du förbättra andra delar av din innehållspubliceringsprocess. Det är här automatisering eller outsourcing kommer in i bilden.

Automatisering finns i många olika former. Oavsett om du använder Notes-appen för att dokumentera idéer när de dyker upp för senare sortering eller tar dig tid att skapa och mata in allt ditt innehåll till en utgivare (buffert kommer att tänka på). Förutom automatisk driftsättning inkluderar några andra uppgifter som du kan automatisera eller lägga ut på entreprenad:

 • Skapa en innehållskalender
 • konkurrentanalys
 • schemalägga ett möte
 • E-posthantering
 • Marknadsföring av innehåll

Du kanske är orolig över ryktena om att automatisk innehållspostering skadar din räckvidd, men vi har redan avslöjat detta (kort anledning: automatisering = förbättrad konsekvens = förbättrat engagemang).

Eller så kan dina bekymmer vara mer bekymrade över investeringen som ofta krävs när du använder verktyg från tredje part för att stödja ditt innehåll, tänk på det så här: automatisering av din innehållsprocess sparar dig tid att gå den extra milen. Skulle du hellre hantera allt för hand och lämna lite tid för kreativt arbete som bakning och smör? Eller vill du räcka upp händerna så mycket som möjligt så att du kan komma på de bästa idéerna?

Skulle du hellre hantera allt för hand och lämna lite tid för kreativt arbete som bakning och smör? Eller vill du räcka upp händerna så mycket som möjligt så att du kan komma på de bästa idéerna?

Författaren Anna Pei Yang publicerar över plattformar och media, från nyhetsbrev till LinkedIn, och har något att säga om automatisering: “Jag automatiserar så mycket som möjligt, som att schemalägga mina sociala medier med Buffer och använda Zapier för redundanta uppgifter. Jag återställer också syftet med mitt innehåll, att förvandla en lång artikel till ett LinkedIn-inlägg och några tweets. Mellan schemaläggning, automatisering och omfördelning kan jag fokusera mer tid och energi på nytt kreativt arbete.”

Outsourcing är ett annat lite dyrare alternativ som kan spara mycket tid – om du väljer rätt personer att arbeta med. HerFirst100k-grundaren Tori Dunlap är en förespråkare för outsourcing och säger: “Jag anställde någon innan jag gjorde mitt heltidsjobb, och jag hoppas [female entrepreneurs] Prata mer om detta. Vi tycker att vi ska göra allt själva – det gör du inte. Vilket faktiskt är ett dumt affärsbeslut att prova. Få de människor som har tid, erfarenhet och förmåga att göra allt du inte kan göra. Vi har verkligen försökt att, typ, outsourca allt jag inte riktigt behöver.”

Alla andra kan skriva ett e-postmeddelande, en annan person kan hantera en kalender och en annan person kan skapa en e-postkonverteringskanal.

Du kanske inte kan lägga ut allt, och Tori erkänna detta. “Jag kan inte lägga ut någon att komma in, agera som jag, vara värd för podden eller tala för mig. Men någon annan kan skriva ett e-postmeddelande, någon annan kan hantera en kalender och någon annan kan skapa en e-postkanal.”

Outsourcing, kombinerat med automatisering (Tori ropar ut Buffer som en pålitlig resurs för HerFirst100k-teamet), har hjälpt varumärket att växa till ett mångmiljonföretag med en massiv social plattform som når miljontals människor.

 • Använd verktygen och människorna runt omkring dig för att frigöra värdefullt huvudutrymme för kreativitet
 • Om du är orolig för kostnader, överväg automatisering och externa investeringar som kan hjälpa dig att växa din plattform

Fokusera på de plattformar och format du gillar – inte vad andra gör

Som Jack Appleby, alumn från Social Proof, sa: “Det bästa sättet att tänka på kreativitet för kreatörer är vad din bästa kompetens och vilken uppsättning färdigheter du tycker bäst om att använda.” Jack är en kreatör på Morning Brew och skriver för Future Social. Det växer också ett massivt antal följare på sociala medier, med 52 700 följare Twitter och 9667 på TikTok. Det är det klassiska exemplet på experiment.

Du kanske är som Jack tycker om att experimentera med olika format. “Jag provar alla typer av innehåll just nu, startar YouTube-videor, skapar TikToks. Jag har skrivit både långa och korta artiklar – jag provar alla versioner av innehåll för tillfället.” Men man kan inte vara bra på allt. I längden får du nöja dig med en eller två, instämmer Jack.

Viktigast är att förstå vilka färdigheter du har och vilka som är mest värdefulla för dig. När folk vill börja skapa innehåll tänker de på plattformen innan de tänker på sig själva

“Det jag ser är att jag inte är lika bra på vissa delar av innehåll som andra saker, jag kanske är intresserad av dem. Men får de så mycket värde för mig eller för mig eller Morning Brew? Det är en fråga jag måste fråga mig själv med varje innehåll jag gör.” “. Och du ska inte tänka på den här frågan i termer av vilken plattform som skapar mer värde för dig – utan istället var dina färdigheter lyser.

“Jag tror att det viktigaste är att förstå dina färdigheter och vilka som är mest värdefulla för dig. När folk vill börja skapa innehåll tänker de på plattformen innan de tänker på sig själva. Jag är mer av en författare, så jag Kommer att vara bättre på Twitter än jag är på Instagram eller TikTok”.

Det betyder naturligtvis inte att du inte ska prova dig fram på olika plattformar och försöka förbättra dina färdigheter. Men ett bra sätt att öka din produktivitet är att identifiera de plattformar och typer av innehåll som kommer att få ut det mesta av din tid och dina talanger och se hur det relaterar till dina intressen.

 • Var inte rädd för att experimentera med olika format och plattformar tills du hittar det som fungerar för dig
 • Var medveten om vad du vill att varje plattform ska lägga till din kreativa resa – om något inte tjänar dig, lämna det

Anta en strategi för att förbättra ditt fokus

Innehållsskapare brottas ofta med många saker för att få uppmärksamhet. När du skapar ditt företag eller mycket av det blir du entreprenör, social media manager, videoredigerare och många andra roller i ett. Även outsourcing och automatisering kan bara göra så mycket – trots allt måste du fortfarande skapa innehåll.

Vi tenderar alla att skjuta upp, och även faktorer som utbrändhet kan påverka din produktivitetsnivå. En vanlig rekommendation från erfarna innehållsskapare är att använda en metod som hjälper dig att prioritera och fokusera på olika aspekter av innehållsskapande.

Vissa människor använder verktyg som Asana eller Trello för att hantera sina uppgifter, och det finns ingen brist på “How to Use Notion”-videor på YouTube. Andra kanske föredrar enklare sätt att förbättra fokus som att använda en att-göra-lista (Shayla prisPrimoStats-generator, delvis för penna och papper) eller relaterade applikationer som Todoist.

Det finns också många sätt att förbättra fokus – Matt Barkin, skapare av Mornings med influencern Matt och LinkedIn, nämnde Eisenhower Matrix som en favoritproduktivitetsmetod. “Jag är ett stort fan av Eisenhower Matrix, som delar upp uppgifter i fyra delar, som beskriver brådskan och vikten av varje uppgift. Detta gör att jag kan veta vilka uppgifter jag ska prioritera, schemalägga senare, delegera eller inte göra alls. “

 • Använd en produktivitetsram för att förbättra ditt fokus. Detta Todoist-test är ett bra ställe att börja identifiera ramar som kan fungera för dig.
 • Använd verktyg som kan hjälpa dig att organisera och förenkla din kreativa process, som att skriva i en anteckningsbok eller använda en produktivitetsapp som Todoist

Håll ögonen på bollen – Skapa innehåll

Oavsett vilken produktivitetsmetod du följer bör du alltid komma ihåg slutmålet: att skapa bättre innehåll. Om många av dina applikationer eller metoder blir en distraktion, är det ingen idé att använda dem. Vad du än väljer för att förbättra din produktivitet, kom ihåg att målet är att spara tid så att du kan gå vidare med din kreativitet.

Kolla in det här styckets systerartikel, How to Avoid Burnout as a Creator, för fler tips om hur du gör optimala förbättringar av din kreativa process.

Leave a Reply

Your email address will not be published.