Qld mormor presenter hus för att hjälpa familjen att övervinna oddsen

Qld mormor presenter hus för att hjälpa familjen att övervinna oddsen

QLD_CM_REALESTATE_SPRING-FAMILIES_27AUG22 (3)

Carissa Ahern med sina två söner, Toren 12 och Kian 15, i deras hem i Arana Hills till salu. Arana Hills har rankats som den mest familjevänliga platsen i Greater Brisbane. Lachey Millards foto


Carissa och Sean Ahern anser att deras familj är bland de lyckliga efter att hans mamma gav honom ett hem för att hjälpa dem att fostra två barn med funktionshinder.

“Det finns inget sätt att vi har råd att göra det här på egen hand,” sa Ahern. “Vi har två barn med särskilda behov, så jag är en vårdgivare på heltid. Banker tittar inte på dig när du inte arbetar. Vi är så tacksamma mot Seans mamma.”

Deras hem ligger på en av sydöstra Queenslands hetaste marknader – Arana Hills – som har utsetts till den mest familjevänliga förorten till Greater Brisbane efter att ha upplevt huvudstadsområdets största ökning av bostäder till försäljning av tre eller fler sovrum. Listorna i Arana Hills har ökat med 68 procent inför våren.

Massor av aktiviteter på bakgården på 4 Yootha Avenue, Arana Hills, för att hålla barnen sysselsatta.


“Vår svärmor gav oss det här huset för ungefär tre år sedan, men vi har bott här i nästan 10 år”, sa fru Ahern. “Vi gillar området eftersom det är nära till barnskolor och idrottslag. Det är också nära till köpcentrum och kollektivtrafik.”

Familjen Ahrens letar efter en större fastighet för att möta sina barns behov.

“Vi måste bli större eftersom våra barn växer så snabbt men vi försöker hålla oss i kullarna.”

4 Yootha Avenue, Arana Hills, marknadsförs med erbjudanden över $680 000.


Familjehemmet Ahern är listat på erbjudanden över $680 000, med PropTrack-data som visar att det var cirka $65 000 under medianpriset för hus i Brisbane i augusti.

De flesta förfrågningar om hemmet kommer från par i fyrtioårsåldern med barn i före tonåren till mitten av tonåren, säger Robert Russell, agent för RE/Max Northern Albany Creek.

“Jag hittar folk som kommer för att prata med mig inifrån Brisbane och flyttar från södra sidan till norr,” sa Russell.

Följ SOPHIE FOSTER på Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.