Rätt sätt att njuta av tequila

Rätt sätt att njuta av tequila

Ingen annan klass av sprit har bytt namn under det senaste decenniet så massivt som tequila. Länge gjort till festfoder och söta margaritablandare, ser konsumenterna äntligen denna sprit som värdig en enda smutt. Denna utveckling beror delvis på tillkomsten av 100 % blå agavebaserade vätskor, som ger en struktur och elegans som helt enkelt inte finns i de åldrade sockerblandningarna som tidigare dominerade marknaden.


I USA har försäljningen av premium-tequila fyrdubblats sedan 2012. Om du fortfarande dricker tequila ur ett glas, behöver du några ordentliga porslin för att göra god sprit rättvisa.


“Tequila är en ädel och komplex anda som har blivit förvrängd för konsumenter i många år”, förklarar Scarlett Ganzoni, chef för Isabel Bar Association, London. “Det sågs som ett billigt och enkelt sätt att komma in i feststämningen. Konsumenterna var inte så intresserade av att njuta av spriten som de var i dess effekt.”


Det första steget för att återupptäcka kategorin, enligt Ganzoni, är att uppskatta dess komplexa smaker och smaker. För henne särskiljs dessa bättre när de smuttas än flöjten, och hon är inte den enda i denna övertygelse: flöjten har i tysthet blivit den föredragna formen för att erbjuda de mest värdefulla agavespriten.


“I ett glas kan du inte ta upp dofterna eller smaka på själen”, säger hon. “Men i en flöjt flyter alla dofter på glasets yta och du kan utforska dem. De distinkta ört- och jordnära tonerna av agave öppnar sig och flyter mot din näsa.”


På ett praktiskt plan ökar användningen av flöjten också värdet av kvalitet, som i slutändan är mer än bara estetik; Han kan faktiskt göra en drink smaken Bättre, eftersom vi ofta sippar först med ögonen. “Att dricka tequila är multisensoriskt: lukt, smak, en blick, och känsla i munnen, säger Neil Groskop, VD och ledande blandare för Tanteo Tequila. Att använda slipat glas hjälper dig att sakta ner och uppskatta dem alla. ”


Manny Pina, varumärkesambassadör för Milagro Tequila, noterar att materialstrukturen hos skaftverktygen erbjuder flera tekniska fördelar, med ytterligare utrymme i huvudglaset däremellan. “Champagneflöjten rymmer cirka sex uns vätska, medan bägaren rymmer cirka en och en halv, vilket lämnar lite eller inget utrymme för cirkulation och luftning. Det extra utrymmet i flöjten gör att söt agavenektar får mer kontakt med luften och luftar. spriten för att få in smakerna Mjukare och mer välsmakande.”


Men djävulen sitter i detaljerna. När du är redo att ansluta med dessa enheter rekommenderar Bina att du är mycket uppmärksam på temperaturen. Tequila, till exempel, bör serveras vid 69 grader Fahrenheit. Drick aldrig tequila på is – du riskerar att bedöva tungan vilket kommer att hindra din förmåga att ta upp de subtila smakerna.


Bertha González Nieves, VD och medgrundare av Casa Dragones, är förtjust i att använda ett Riedel Ouverture tequilaglas, som har designats speciellt för professionella tequilaprovningar. “Glas bör alltid anses komplettera din sprit eller cocktail, eftersom det säkert kan intensifiera din upplevelse och göra det mer spännande”, säger hon. Nieves behåller flöjten för Joven, som är en blandning av silver och extra tequila; För en mer robust fatmix, som uppvisar starkare ekelement, föredrar du tulpan med bredare öppning. “Tulpankoppar är typiska för whisky och förstärker näsupplevelsen som ofta förknippas med andan av åldrande”, tillägger hon. “Ett glas whisky lika bra som ett glas tulpan gör att du kan andas in dessa ovanliga toner som finns i Añejo, som färska blommor, päron och subtila fikonnoter.”


För Jesse Estes, från Tequila Ocho, handlar glasvarorna inte så mycket om tekniken som vad de förmedlar. “När någon vätska presenteras i en glasbägare är det tydligt för mottagaren hur den ska konsumeras: den returneras direkt tillbaka”, bekräftar han. “Med det här tillvägagångssättet anses tequila vara mer bitter och hård, med en mer alkoholisk brännskada. Att ge någon en tequila i ett avsmakningsglas kommunicerar omedelbart till dem att detta är en sprit som vi måste smutta på och njuta av. För mig, presentera en böter ande i ett elegant glas visar också respekt för var och en. Det hårda arbete, tid och energi som gick åt att producera det.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.