[Review] IOI City Farm inomhus edutainment center på IOI City Mall

[Review] IOI City Farm inomhus edutainment center på IOI City Mall

Den 23 augusti fick vi möjlighet att besöka IOI City Farm, ett edutainmentkoncept inom IOI City Mall.

Byggt över två våningar, spänner utrymmet över 18 000 kvadratmeter med tre zoner, Grönland (inomhusträdgård), Little Rimba (djurzoo) och Freshwater World (akvarium).

Under hela vår resa kunde vi inte låta bli att lägga märke till skillnaderna mellan IOI City Farm 3 i 1-upplevelsen och andra attraktioner som finns i Malaysia, som Farm In The City, Aquaria och andra gårdsturer vi har gjort.

Här är hur de alla skiljer sig åt.

1. Det finns många växter och odlingskoncept på ett ställe

När vi kom in på IOI City Farm möttes vi genom Grönland, där vi möttes av navet av attraktion som kallas Green Glades.

Det har också funnits andra utställningar, inklusive Vertical Herb Garden, Planter Garden för trädgårdsväxter och Urban Farm som använder aquaponics-konceptet för att odla ätbara grönsaker.

Dessutom finns det fler växter att se i Teeny Weeny Forest som har små terrarier med olika typer av suckulenter och kaktusar.

Konceptet med inomhusträdgården på IOI City Farm utmärker sig i hur 70 olika växtarter kombineras, som odlas med olika odlingsmetoder.

Det är till skillnad från andra jordbruksturer och upplevelser i Malaysia, som tenderar att specialisera sig på en typ av produkt eller en typ av jordbruksmetod.

2. Det är mer en visuell rundtur än en fullständig pedagogisk rundtur på gården

Medan Grönland har några informativa utställningar att läsa om växter i inomhusträdgården, fann vi att den pedagogiska delen saknades.

Till exempel odlar Urban Farm ätbara grönsaker (som typiska salladsgrönsaker) på två grönsakstorn ovanför vattnet, med ett dekorativt vattenhjul av trädgårdsväxter emellan.

Det betyder att den använder hydroponisk teknologi, men saknar utbildningsmaterial för användare att läsa eller lära sig om konceptet.

Jämfört med den malaysiska cantaloupegården som mina kollegor besökte, togs Mono Premium Melon med på en djupgående gårdsturné av teamet själva.

Här exponerades de för Internet of Things och andra jordbruksteknologiska system som låg bakom odlingen och skörden av japanska vattenmeloner i det malaysiska klimatet.

Denna gårdsturné genomfördes som en gratis tjänst för dem som köpte Mono Premium Melon cantaloupe.

Ett liknande koncept implementeras också av en urban gård som heter Fresh Growcer som ligger vid 1 Utama. Det tillåter kunder som har köpt sina grönsaker online att besöka gården och ta dem på en rundtur för att lära sig om det aeroponiska systemet där produkterna trivs.

3. Du kan inte skörda dina grödor för att ta med dig hem

I de flesta gårdsrundturer är en värdefull fördel med att besöka platsen att du vanligtvis kan skörda dina egna produkter för att ta med dig hem som souvenir.

Från vår erfarenhet på Mono Premium Melon får besökarna skörda sina egna vattenmeloner, handvalda av teamet för bästa kvalitet efter turnén.

För Fresh Growcer får besökarna skörda sina egna frukter och grönsaker.

Detta är något som ännu inte har introducerats på Grönland på IOI City Farm, även om vi inte är säkra på om den nuvarande infrastrukturen kommer att tillåta detta koncept i framtiden.

4. Små vilda djur hålls i glasinhägnader från golv till tak

När vi gick genom utställningarna på Grönland gick vi in ​​i Little Rimba, djurparken på IOI City Farm. Personligen undrade jag innan jag besökte gården hur gallerians ventilationssystem kunde dämpa djurlukter som är typiskt för utomhuszoo.

Jag var inte helt exalterad över att få reda på svaret. Små vilda djur som svartsvansade präriehundar, Patagonia mara, bengaliska katter, tvättbjörnar, surikater, höns och påfåglar hölls inuti glasinhägnader.

De övre ventilerna hjälpte till att cirkulera luften, så det fanns ingen lukt av gödsel eller fångst av vilda djur som vi kunde upptäcka.

Jämfört med Farm In The City, en djurpark utomhus i Seri Kembangan, hölls djur som alpackor, tvättbjörnar, höns, etc. i sina utomhusmiljöer inomhus, vilket efterliknade en mer naturlig miljö för dem.

5. Det är begränsat vad gäller djurarter som visas

För att vara rättvis mot IOI City Farm är de begränsade till inomhusutrymmen, så endast små djur får plats i deras höljen.

Detta är något som köpcentret också är öppet för, och delar sin Om-sida så att besökare kan hitta och interagera med söta små djur.

Jämfört med Farm In The City där marktillgången är mer omfattande, har en utomhusdjurpark förmånen att erbjuda större djur, inklusive dinosauriesköldpaddan, en plats i sin park.

6. De typer av djur du kan ta med dig är riktigt populära husdjur

Utöver punkten ovan får besökare på Farm In The City också komma in i den gated habitat för att interagera med och mata djuren med tillsyn av parkvakter.

Naturligtvis har IOI City Farm inslag av detta, om än bara för mindre djur som marsvin och kaniner, djur som besökare faktiskt kan ha som husdjur ändå.

Kycklingar och ankungar kan också hållas under överinseende av zoologer i parken.

Little Rimba är ett försök att ge besökare, särskilt barn, en viss nivå av interaktion med djur, även om det har sina begränsningar i ett litet utrymme.

7. Runt om på platsen finns det riktiga proffs som du kan prata med

För IOI City Farm har parken experter inklusive zoologer, botaniker och vattenlevande biologer som är runt utrymmet för att hjälpa till att göra det lättare att svara på alla frågor som besökare kan ha om djur, växter och vattenlevande liv.

För att få ut så mycket som möjligt av ditt besök verkar du behöva inleda en konversation med dessa experter först, eftersom de verkade vara ganska upptagna med att observera publiken.

Å andra sidan, på andra utomhusdjurparker som Farm In The City, kommer du oftare att hitta djurhållare under utfodrings- eller träningstider, och endast i avsedda inhägnader.

8. Dess akvarium innehåller endast sötvattensvarelser

En liknande poäng om bristen på djurmångfald fördes över till sötvattenvärlden.

Som namnet antyder kan sötvattensvarelser bara hittas i IOI City Farm Aquarium som innehåller Amur-stör, kila, arapaima och mer.

Det finns dock några marina varelser som kan hittas här i fristående shower, som krabbor och stingrockor.

I större akvarier som Aquaria, till exempel, finns det en större variation av varelser som är uppdelade i sektioner runt galleriet, som separerar havsfiskar, sötvattensfiskar, djuphavsdjur och mer.

9. Även om det finns tutorials, täcker de huvudsakligen grundläggande trivia

Om man tittar på de pedagogiska och underhållande aspekterna av sötvattensvärlden, består akvariet av interaktionsdammar, där besökare kan mata koi-ungar och försiktigt klappa guppyerna.

Det finns också informativa skärmar som berättar om fiskens art, livsmiljöer, dieter och ålder. Dessutom finns det akvariebiologer som svävar runt i området också.

Även om det är lite mer djupgående jämfört med vad du hittar i områdena Grönland och Little Rimba, är det fortfarande inte lika informativt som skärmarna du hittar på platser som Aquaria.

Aquaria har till exempel något som kallas Evolution Zone, som har roliga fakta utspridda över hela utställningen tillsammans med artefakter och information som besökarna kan ta till sig.

De täcker aspekter som en arts evolutionära biologi, historia och roliga fakta om en viss organism. Dessa är utspridda över hela akvariet, vilket gör att besökare kan ta ögonblicksbilder naturligt av havets liv när de utforskar rymden.

10. Det kommer att hållas workshops om taxidermi, växtvård med mera framöver

Under medialanseringen av IOI City Farm delade de med sig av sina planer på att vara värd för workshops där besökare kan lära sig om växter, ta hand om fiskar och till och med ta lektioner i taxidermi.

Det är ett sätt för besökare att aktivt delta och lära sig på ett mer engagerande sätt, eftersom det undervisas i en klass med ett mer fokuserat ämne under sessionen.

IOI City Farm verkar ha ett dedikerat utrymme för dessa workshops. Innan vi gick in i Little Rimba lade vi märke till en liten vik som heter The Barn med bord och stolar. Det kommer sannolikt att vara en plats där dessa framtida workshops kommer att hållas, annat än att ge ett andrum för dem som kan behöva det.

– // –

Förståeligt nog har IOI City Farm begränsat utrymme eftersom det är en galleriaattraktion, inte en fristående attraktion, så den måste välja sina kamper i de erbjudanden den erbjuder i varje område.

Det som är mest unikt med detta program är dess 3-i-1-upplevelse som presenteras, som är en introduktion och rolig pedagogisk upplevelse om växter, smådjur och vattenlevande varelser.

Barn är den perfekta målgruppen, och med IOI City Farm som ligger i IOI City Mall är det ännu enklare och mer familjevänligt att göra resan.

Lärorika och roliga resor kan ordnas samma dag som matinköp för en avgift som sträcker sig från 37 RM till 58 RM.

  • Läs vår andra IOI City Farm-artikel här.
  • Läs mer om IOI City Farm här.

Alla bildkrediter: Vulcan Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.