Skillnaden mellan håravfall och håravfall

Skillnaden mellan håravfall och håravfall

WNär du först märker ditt håravfall finns det förmodligen en miljon olika frågor som du tänker på – den viktigaste är “Vad är det som händer?” Men enligt hårrestaureringsläkaren och plastikkirurgen Michael Woolfield är det första du bör försöka ta reda på om du har att göra med håravfall eller tunnare hår – eftersom det tydligen är två väldigt olika saker, och att veta vilken som kommer att hjälpa du bestämmer det bästa behandlingsförloppet.

Båda typerna av håravfall är typer av håravfall, men “alopeci är en stor allmän term, och under det är androgenetisk alopeci, vilket är håravfall, och det finns telogen effluvium, som är alopeci”, säger Dr Woolfield. När patienter kommer in och säger “Jag tappar mitt hår”, frågar han om de har märkt håravfall eller om de har märkt att de ser mer hårbotten. “Behandlingsalternativen för båda är olika. Så det är viktigt att skilja på de två.”

Dessa är två av de vanligaste formerna av håravfall. Så här ser du skillnaden mellan håravfall och håravfall.

Hur vet du om ditt hår faller av?

“Alla fäller 150 hårstrån om dagen”, säger Dr Woolfield och tillägger att om du inte tvättar håret ofta kommer du att märka att det ser ut som att mycket hår kommer ut på en gång – men de flesta hudläkare anser att det är “normalt”. “

“Det är normalt att ha håravfall, men om du märker en betydande ökning av håravfall och håravfall fysiskt, finns det många saker som kan ha orsakat det, oavsett om det är sjukdom, arbetsstress eller stress i hemmet, som kan leda till håravfall “, säger Dr Woolfield.

Håravfall anses allmänt vara en typ av håravfall som de flesta upplever till följd av stress, vilket resulterar i ett inflöde av kortisol som flyttar håret från tillväxtfasen till vilofasen. När detta händer börjar håret falla av snabbare än det kan växa för att ersätta sig självt.

De goda nyheterna? “Generellt kommer deras hår tillbaka. Du måste bara ha tålamod och låta håret växa”, säger Dr Woolfield. Han noterade att han har sett en ökning av denna typ av håravfall på sitt kontor som ett resultat av denna pandemi.

Vet att den här typen av håravfall kan påverka upp till 50 % av dina hårstrån, men det kommer inte att få ditt hår att falla av i bitar – den här typen av håravfall är ett annat odjur helt och hållet. Om du märker en kal fläck på baksidan av ditt huvud, till exempel, “det här är alopecia areata, som är en typ av autoimmun process där kroppens celler attackerar dina hårsäckar och får ditt hår att falla av”, säger Dr Woolfield . “Detta är en helt annan typ av förlust och behandlingen för det är vanligtvis steroidinjektioner i det området.” Om du bara upplever en liten ökning av håravfall överallt, säger Dr Woolfield att den bästa behandlingen är tid.

“Det finns inte mycket som kan göras ur ett behandlingsperspektiv”, säger han. “Ät bra, ta hand om dig själv, minska stressen och håll din hårbotten ren och frisk. Alla dessa saker är mycket viktiga. Det kan ta upp till ett år innan håravfallet slutar och sedan håret växer ut igen. Så kan ta ett tag. Jag försöker bara försäkra patienter om att detta inte är permanent håravfall.” Om ett år har gått och du inte har märkt någon förändring är det dags att gå till läkare.

Hur vet du om ditt hår blir tunt?

När ditt hår blir tunnare kommer du förmodligen inte att se något riktigt hår komma ut, men du kommer att kunna se mer av din hårbotten än vanligt.

“Om du ser mer av hårbotten, som att hårstrån blir tunnare och tunnare, är det genetisk eller androgen alopeci”, säger Dr Woolfield. “Du tappar inte rent tekniskt ditt hår, det blir bara tunnare, men du ser mer av din hårbotten så det ser ut som att du upplever mer håravfall. Hos män tunnar det ut, och till slut kan de falla ut och bli kala. Hos kvinnor ser vi mer gallring som en process. pågående “. Om du inte tar hand om din hårbotten med tiden, kan hårförtunning bli mer märkbar när du åldras.

Dr noterar. Woolfield säger att ett av de bästa sätten att behandla hårförtunning är minoxidil, huvudingrediensen i Rogaine.

“Minoxidil är bra för genotyp håravfall, vilket är håravfall eftersom det kan hjälpa till med hårförtjockning,” säger han, “för personer som kommer med håravfall, kommer minoxidil inte att påverka det.” Han säger att det bästa alternativet för både män och kvinnor är Men’s Rogaine 5% Lotion ($52).

Förutom Rogaine finns det andra alternativ som kräver en läkare.

“Det finns medicinska alternativ och kirurgiska alternativ, såsom hårtransplantation,” säger Dr Woolfield. “Förutom minoxidil, som har funnits länge, finns det receptbelagda alternativ. Det finns också blodplättsrika plasmainjektioner, som jag tror också kan vara till hjälp. Så det finns en rad medicinska behandlingar som kan vara till hjälp. Vissa hemma, andra måste du komma till kontoret för, men det finns alternativ.

Få mer information om håravfall:

Vill du ha mer estetisk information från våra redaktörer? Följ vårt Fineprint Instagram-konto för tips och tricks du måste veta.

Våra redaktörer väljer dessa produkter självständigt. Genom att göra ett köp via våra länkar kan du få en Well + Good-kommission.

Leave a Reply

Your email address will not be published.