till sist! Det finns några goda nyheter om covid-19 hos nyfödda

till sist!  Det finns några goda nyheter om covid-19 hos nyfödda

Det visar sig att covid hos nyfödda inte är så skrämmande som du tror. Det är vad en ny AAP-studie finner efter att ha undersökt 1 miljon barn.

Att ta hem en ny bebis från sjukhuset är nervkittlande i bästa fall, och COVID-19 har lagt till en helt ny nivå av ångest för Föräldrar till pandemibarn. Oron har spridit sig när föräldrar undrar hur allvarligt deras nyfödda kommer att påverkas om de drabbas av covid och hur man kan hålla barn som är för unga för att vaccineras säkra från viruset. Lyckligtvis har forskare några goda nyheter som säkerligen kommer att göra rastlösa föräldrar lugna.

En ny studie publicerad av American Academy of Pediatrics (AAP) har funnit att nyfödda inte är så infekterade med covid-19 som folk tror. Av de 1 miljon nyfödda som provades i 109 olika databaser för det amerikanska hälsosystemet diagnostiserades endast 918 med covid-19, vilket är cirka 0,1 % av urvalet. Bara genom denna statistik är chansen att din nyfödda blir infekterad med viruset mycket liten.

Men du kan fortfarande känna sig orolig. Vad händer om mitt barn har otur att vara i 0,1%? Även om detta är ett giltigt problem, visade rapporten att endast 71 av de smittade hade ett allvarligt fall av covid. Alla dessa barn fick adekvat andningsstöd och 66 skrevs ut säkert och helt återställda. Detta går upp till en botningsgrad på 93% även med en allvarlig infektion, vilket verkligen är tröstande. Resten av de smittade hade lindriga fall eller var helt asymtomatiska och tillfrisknade så småningom av sig själva.

Så det finns några bra COVID-nyheter (äntligen!). Detta betyder inte att det är dags att svika din vakt helt, det är fortfarande i vårt bästa intresse att upprätthålla några av de covid-förebyggande åtgärder vi har vidtagit som handtvätt, Vaccination Och gömma sig på mycket trånga offentliga platser. Men du kan andas ut av lättnad att veta att din nyfödda sannolikt inte kommer att drabbas allvarligt av covid, om alls. Puh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.