Twitter försöker rädda sig själv genom att introducera en ny redigeringsfunktion

Twitter försöker rädda sig själv genom att introducera en ny redigeringsfunktion

Hur känner du dig när du vaknar på morgonen och ser dig i spegeln? Twitter-chefer kommer att se misslyckanden. Du ser säkerhetshål lika breda som Grand Canyon. Det finns också ett allvarligt problem med spambotten som gör att den nästan ser löjlig ut.

Företaget har lärt sig mycket av detta misslyckande.

Det sociala medieföretaget vi älskar och hatar bestämde sig nyligen för att testa redigeringsfunktionen. Genom att redigera en tweet kan du fixa en tweet i upp till 30 minuter, och du kan tydligen göra detta “flera gånger” Enligt det officiella blogginlägget. Twitter planerar att så småningom erbjuda funktionen till användare som registrerar sig för Twitter Blue för $4,99 per månad

Du kanske har sett dramat i nyheterna nyligen eller för flera år sedan, eller sedan 2006 när det var motstånd. Men du vet också att användare alltid letar efter ett enkelt sätt att rätta till ett stavfel. Denna mening måste modifieras. De var Kravfast egendom.

Tänk på det. Det är tekniskt möjligt att redigera nästan vad som helst (förutom texten du skickade till din chef, förlåt). Facebook, Instagram och försäljningspresentationer. Begreppet “befrielse” när det kommer till datateknik är inte helt nytt. Twitter känner starkt för detta.

Detta är det första företaget med en historia av att tillhandahålla tjänster. åsikter. Tankesättet med “öppen källkod” går tillbaka till de allra första dagarna när Twitter i grunden var ett sätt att “tokena” dina åsikter om världen med en helt oförlåtande plattform. Jag har alltid tänkt på Twitter som en app som bara en programmerare kan älska. Meddelandet skickas, sedan släpps produkten. Alla kan skratta åt dina misstag. Du kanske vill göra det här igen.

SMS-metoden – ursprungligen bara 140 tecken, sedan 280, nu en ny bloggfunktion på 2 500 ord som också är exklusiv – kom från SMS-världen. Enkla och kortfattade meddelanden är bäst. vara korrekt. Gå inte in på detaljer, för det finns andra appar som är dedikerade till detta. jag vet inte. Allt detta var helt obegripligt vid lanseringen, och även nu.

Företagets DNA förändras. Det är ett tankesätt som brukade se en tweet som ett rent uttryck för vad som händer just nu, förvandlas till ett företag som på något sätt vill överleva och generera inkomster. Jag låter Elon Musk och de andra bestämma om funktionen för tweetredigering verkligen är värd det. Uppriktigt sagt finns det mycket arbete att göra.

Jack Dorsey berättade nyligen hur hans största ånger över att skapa Twitter var dess oförmåga att vara ett företag. Det förstärker programmerarens filosofi att hålla den fri och öppen källkod. Jag gillar tanken på att skapa appar som gynnar mänskligheten, men jag kan också se hur det kan vara ett problem att skapa en app som inte gör något riktigt användbart och försämrar samhället.

Jag tror inte att svaret är en redigeringsfunktion.

Twitter bör göras mer tillgängligt under de kommande åren, och även i framtiden. Gör det mer brådskande att fortsätta använda appen. Prova något nytt och galet. Fixa inte saker du inte behövde göra direkt efter lanseringen.

Idén om problemet förstärks bara när du applicerar ett bandage. Vilket är bättre? När vi gör något bra kan vi inte låta bli att börja använda produkten igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.